23 november 2014

The Ultimate Book tag

Jag blev taggad av Petra att göra The Ultimate Book-tag. Tack så mycket för taggen, blir en hel del frågor att svara på nu :)

1. Do you get sick while reading in the car?
Det är väldigt sällan som jag blir illamående i den här situationen, men kan hända ibland. Om jag vet att jag har en buss- eller bilresa framför mig så brukar jag alltid ha en eller två böcker i väskan.

2. Which author's writing style is completely unique to you and why?
Kom genast att tänka på Leslye Walton som skrev The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender. Magisk.

3. Harry Potter series or the Twilight Saga? Give 3 points to defend your answer.
Jag har bara sett filmerna av de här två (läst kanske de 3 första HP böckerna för flera, flera år sedan) och utifrån det så har Harry Potter varit den som fastnat mest hos mig just för att världen och karaktärerna känns så komplexa, magiska och äkta. Och så är Harry Potter tidlös! Kommer nog att läsa alla HP böcker någon dag (men inte Twilight) ;)

4. Do you carry a book bag? If so, what is in it (besides books…)?
Ja, jag brukar nästan alltid ha med mig en sådan, förutom en bok så brukar jag ha med saker som jag behöver till jobbet t.ex., men som inte ryms i min vanliga väska (som inte är så stor).

5. Do you smell your books?
Jadå, speciellt de nya som jag köpt hem haha.

6. Books with or without little illustrations?
Jag gillar illustrationer så böcker får gärna innehålla illustrationer.

7. What book did you love while reading but discovered later it wasn’t quality writing?
Kommer inte på någon såhär direkt. Finns väl några serier som jag tyckte att de inte riktigt var "quality writing"..

8. Do you have any funny stories involving books from your childhood? Please share!
Ah, kommer inte på just nu något..

9. What is the thinnest book on your shelf?
 En julsaga av Charles Dickens (93 sidor).

10. What is the thickest book on your shelf?
Oj, jag tror det är Soul Screamers volym 3 med ca 768 sidor, men då innehåller den ju ett par böcker och en novell. Nästa är City of Heavenly Fire av Cassandra Clare (725 sidor).

11. Do you write as well as read? Do you see yourself in the future as being an author?
Näe, det gör jag nog inte. Jag skrev mycket när jag gick i lågstadiet, men de blev ofta halvfärdiga och nu som vuxen så har det nog helt försvunnit.

12. When did you get into reading?
Jag vet inte riktigt när, men någon gång under lågstadiet när jag prenumererade på Pollux och Funtasie Club, jag läste alla böcker jag fick från dem. Hade en paus efter högstadiet och började läsa aktivt igen för ungefär 4 år sedan.

13. What is your favorite classic book?
Jag har inte läst så många klassisker än, så jag har inte någon favorit. Men det är något jag vill ändra på så tänker försöka slänga in lite klassiker i min läsning.

14. In school was your best subject Language Arts/English?
Jag var nog väl bra på engelska i skolan. Precis som Petra så har jag problem med matte :D

15. If you were given a book as a present that you had read before and hated…what would you do?
Jag skulle såklart tacka personen, men skulle säkert ge bort/sälja den eller kanske behålla den för jag brukar ha svårt att ge bort saker som jag fått. Men om personen skulle fråga om jag läst den tidigare och vad jag tyckte om den så då skulle jag nog säga att den inte riktigt var för mig.

16. What is a lesser known series that you know of that is similar to Harry Potter or 
the Hunger Games?



17. What is a bad habit you always do (besides rambling) while blogging?
Ibland så brukar jag surfa på nätet och så glömmer jag sedan bort att jag påbörjat ett inlägg och då kan jag ibland ha tappat lusten att fortsätta på inlägget.

18. What is your favorite word?
Jag kommer nog inte på något favoritord just nu.

19. Are you a nerd, dork, or dweeb? Or all of the above?
Om jag är med min bästa vän så är jag en dork, men en nörd när det kommer till böcker och sådant.

20. Vampires or Fairies? Why?
Vampyrer! Jag tycker de är mer mörka och mystiska och..ja, jag vet inte riktigt.

21. Shapeshifters or Angels? Why?
Har inte riktigt någon som jag föredrar här.

22.  Spirits or Werewolves? Why?
Varulvar. 

23. Zombies or vampires?
Vampyrer!

24. Love triangle or forbidden love?
Förbjuden kärlek, de brukar ge mig lite mer känslor (beroende på hurdan förbjuden kärlek det är och om det är bra skrivet). Jag tycker kärlekstrianglar är lite tråkiga.

25. Lastly: Full on romance books or action-packed with a few love scenes mixed in?
Action-packed med lite kärlek, absolut! 

16 november 2014

[AVSLUTAD] Utlottning av My True Love Gave to Me

Hej kära bloggläsare!
Så här till vinter och jul tänkte jag det kunde vara kul och passligt att lotta ut ett exemplar av My True Love Gave to Me editerad av Stephanie Perkins. Författare som skrivit novellerna i boken är Holly Black, Ally Carter, Matt de la Peña, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Rainbow Rowell, Stephanie Perkins, Laini Taylor och Kiersten White.

Det enda som ni behöver göra är att fylla i er e-mail i rafflecoptern här nedanför så att jag kan kontakta vinnaren. Utlottningen pågår tills 30 november och vinnaren väljs på måndagen den 1 december. Det finns två utgåvor av boken och vinnaren får välja någon av dem två. Boken skickas från Book Depository.





a Rafflecopter giveaway

5 november 2014

Cover reveal: The Heart of Betrayal

Äntligen ett omslag till The Heart of Betrayal, andra boken i The Remnant Chronicles, och jag gillar det verkligen. Här finns en intervju med författaren där man får reda på lite mer om omslagen och vad som kan förväntas av andra boken. Längtar så mycket efter The Heart of Betrayal för att se vad som kommer att hända med Lia, Kaden och Rafe i Venda!

The Heart of Betrayal kommer ut 7 juli 2015




Livets & dödens villkor

Titel: Livets & dödens villkor (eng. The Facts of Life and Death)
Författare: Belinda Bauer
Översättare: Leif Janzon
Utgivning: Modernista, 2014 (tack så mycket Modernista för recensionsexemplaret!)


Livets & dödens villkor är Bauers femte roman och den andra som jag läst. Jag läste Mörk jord för ett par år sedan och vill minnas att jag tyckte den var bra. När jag fick Livets & dödens villkor tog jag nästan genast itu med den och den var riktigt bra! Det är inte så ofta som jag läser en deckare ur ett barns perspektiv.

Tioåriga Ruby är en ganska ensam flicka som hamnar mellan sina föräldrars gräl och favoriserar sin pappa, blir mobbad i skolan och allt hon önskar sig är en ponny och att få följa med sin pappa när han går på Revolvermännens möte. Men det är innan unga kvinnor som terroriseras kring en kustort i sydvästra England istället går över till att bli mördade och då beger sig Ruby och hennes pappa ut sena kvällar och nätter för att spana efter mördaren och skjutsa hem unga kvinnor. Jag fick genast tycke om Ruby och hur hon bara är ett barn som köper Mars (min favorit också!) och en hästtidning för sin veckopeng, men man ser även att omgivningen hon är i påverkar henne och att hon inte direkt förstår konsekvenserna. Ibland så kunde jag tycka att hon verkade ett par år äldre än sina tio år och det gällde även hennes få vänner som hon hade.

Jag tycker att karaktärerna porträtterades rätt så bra med att visa både deras bra och dåliga sidor. En karaktär som jag fastnade för var en av poliserna vars tankar ofta vandrade iväg om det vardagliga livet fastän han borde vara fokuserad på jobbet han gör.
Det som jag ganska snabbt fick en känsla av var att det nästan kändes som om boken var filmatiserad eftersom kapitlen flyter bra över till de olika karaktärerna som hade någon roll i boken och att man lätt kunde följa med vad som hände.

Jag har inte läst Bauers tidigare böcker Skuggsida, Ni älskar dem inte och Betraktaren än, men ser verkligen fram emot att läsa dem också och även hennes framtida böcker. Bauer är definitivt en författare som hamnat på min lista vars böcker skall läsas.

Betyg: 4 av 5

4 november 2014

November böcker jag vill läsa

Det är väldigt skönt att det är mindre böcker i november som ges ut som jag vill läsa då det har blivit lite väl mycket böcker sedan augusti. Några fortsättningar och nya serier som står på min lista den här månaden.

Fortsättningar/Companions


The Bane Chronicles (The Bane Chronicles #1-10) av Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan och Maureen Johnson
En samling av de tio novellerna, om Magnus Bane från Cassandra Clares Shadowhunter värld, som kom ut tidigare under året. Är verkligen glad att de kommer som en inbunden bok.

The Retribution of Mara Dyer (Mara Dyer #3) av Michelle Hodkin
Den tredje och sista boken i trilogin om Mara Dyer. Jag har inte läst första boken än, men förhandsbeställde ändå denna.

Waistcoats & Weaponry (Finishing School #3) av Gail Carriger
Tredje boken i Finishing School serien. Inte läst första boken än, men älskar omslagen (och så är författaren lite av en auto-buy fast jag läst 0 böcker av henne).



Mortal Heart (His Fair Assassin #3) av Robin LaFevers
Ja, ännu en bok där jag inte har läst första boken, men jag är verkligen taggad på att läsa Grave Mercy och då hamnar den här lite automatiskt på min lista.


Nya serier


A Thousand Pieces of You (Firebird #1) av Claudia Gray
Första boken i en ny trilogi som jag ser väldigt mycket fram emot att läsa och har förhandsbeställt.

Uppstigandet (Dove Chronicles #1) av Karen Bao
Första boken i en ny trilogi som jag är nyfiken på. Jag har för mig att den fortfarande kommer ut på svenska i november trots att den kommer ut först i februari 2015 på engelska.

Forbidden (? #1) av Kimberley Griffiths Little
Första boken i en ny trilogi som jag tidigare inte var så intresserad av, men när jag såg att den har fått bra betyg av förhandsläsarna så blir jag självklart lite nyfiken på den. Det har varit lite oklart om det är en standalone eller en serie, men efter lite googlande så hittade jag svaret på frågan.

Jag hoppas det inte är några böcker som jag missat nu, men tror det här är alla jag vill läsa.

3 november 2014

Nytt i bokhyllan #25: Oktober

Jag har lyckats hålla mig ganska bra från att köpa böcker i oktober (fast egentligen har jag beställt en del böcker, men som kommer först i november, så tja..).


The Queen of the Tearling av Erika Johansen. Jag kollade igenom CDONs bokrea och såg den här, har alltid gillat omslaget så bestämde mig för att köpa den.

Kråkflickan och Hungerelden av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist. Min kollega frågade om jag gillade deckare, jag svarade ja och så sa han "ta de här!", måste köpa tredje boken senare.

Downton Abbey säsong 1-4+3 specials. Är det någon annan som älskar Downton Abbey? Visserligen är det ett par händelse som gjorde mig lite "this can't be happening" i säsong 3, men jag hoppas säsong 4 kommer vara minst lika bra. Är dessutom glad att jag inte behöver vänta alltför länge tills säsong 5 kommer ut på dvd :)


Till sist är det fyra recensionsexemplar från Modernista, jag tackar så mycket! :)

Livets & dödens villkor av Belinda Bauer. Denna har jag redan läst och en recension borde dyka upp snart. Måste läsa fler av Bauers böcker som jag inte hunnit med än.

En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton. Jag har inte läst någon av de tidigare Lacey Flint böckerna så den här får vänta lite eftersom jag gärna vill läsa dem enligt när de kom ut. Men är verkligen taggad på att läsa Boltons böcker så borde inte ta alltför länge hoppas jag!

Champion av Marie Lu. Tredje och sista boken i Legend trilogin. Jag har redan läst Champion på engelska, men tycker omslaget är så snyggt så kommer nog behålla den här utgåvan också (och kanske läsa om den någon dag för jag har faktiskt lite glömt bort vad som hände i den).

Knutar och kors av Ian Rankin. Aldrig läst någon av hans böcker, men den är ganska tunn så jag hoppas det kommer bli en bra läsning. Och så är det ju alltid bra att läsa böcker som man kanske vanligen inte skulle plocka upp ;)

Har ni läst, eller vill ni läsa, någon av dessa böcker? Vad har ni i så fall tyckt om dem?

1 november 2014

Läst i oktober + November TBR

Jag har en tent om en vecka så det har varit ganska tyst både när det gäller bloggen och läsningen, däremot har jag sett på Downton Abbey varje kväll och ska börja på säsong 4. Så bra att jag var tvungen att köpa dvdboxen åt mig själv!
Jag kommer antagligen att ha en liten paus tills tentan är över, men ska försöka få upp en "Nytt i bokhyllan" inlägg och vilka november böcker jag ser fram emot. 

Oktober sammanfattning


Granne med döden av Alex Marwood
By These Ten Bones av Clare B. Dunkle (Skräckläs 2014)
Spökstaden av Ransom Riggs
Another Little Piece av Kate Karyus Quinn (Skräckläs 2014)
Nordkorea: nio år på flykt från helvetet av Eunsun Kim
Livets & dödens villkor av Belinda Bauer

Sammanlagt: 6
Antal böcker: 6
Antal mellanböcker/noveller: 0
Antal seriealbum: 0

Bok som hamnat på favoritlistan: -

Sammanfattning: Ingen av böckerna hamnade på min favoritlista, men det har ändå varit en rätt så bra läsning den här månaden med böcker som jag gärna rekommenderar.
Jag hann läsa två böcker från min Skräckläs 2014 hög.


November TBR


I november tänkte jag läsa ett par böcker från min Skräckläs 2014 hög, några recensionsexemplar och två biblioteksböcker. Jag hoppas jag kommer hinna med dem alla så att jag sedan kan avsluta några fler serier innan året är slut.