30 juni 2013

Månadssummering – Juni 2013

juni

49. Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe
50. Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg*
51. The Iron King av Julie Kagawa*
52. Golden av Jessi Kirby
53. Linked av Imogen Howson
54. Skumtimmen av Johan Theorin*
55. Giftet av Maria V. Snyder
56. Assassin Study av Maria V. Snyder (mellanbok)
57. Rör mig inte! av Tahereh Mafi
58. Farlig förmåga av Jessica Spotswood
59. Beautiful Disaster av Jamie McGuire*

Sammanlagt: 11
Antal böcker:
10
Antal noveller/mellanböcker: 1

Månadens bok: Giftet - jag läste många bra böcker i juni, men Giftet är nog den som jag ändå gillade snäppet bättre än de andra
Största överraskning:
Kaffe med rån - jag trodde faktiskt inte att jag skulle gilla boken så mycket, men den överraskade mig med att vara rätt så underhållande
Största besvikelse:
The Iron King - jag hade förväntat mig att älska boken och kände mig lite besviken för att den känslan aldrig kom. Däremot var den inte dålig och jag ser fram emot att läsa resten av böckerna


Sammanfattning och läsplaneringen: Jag är ganska nöjd med böckerna som jag läst i juni. Ganska många bra böcker och en hel del början på serier.

Det här var också första månaden med läsplaneringen (*). Jag lyckades läsa 4 utav 6 böcker från listan och tycker det är hyfsat bra. De som jag hann läsa var: Kaffe med rån, Skumtimmen, Beautiful Disaster och Iron King. Kaffe med rån och Beautiful Disaster toppade listan, medan Skumtimmen och Iron King hamnade lite på medeltal.

Jag bestämde mig för att inte stressa över att hinna läsa alla eftersom det tar bort det roliga i att läsa. Dessutom hann jag läsa mer än vad jag trodde att jag skulle hinna med nu när jag började jobba. Jag kommer att fortsätta med läsplaneringen och har en hel del recensionsexemplar som jag vill hinna läsa så jag tror det blir en rätt så bra läsmånad i juli också.

Farlig förmåga

Titel: Farlig förmåga
Originaltitel: Born Wicked
Serie: Systrarna Cahill #1
Författare: Jessica Spotswood
Översättare: Jan Risheden
Antal sidor: 336
Utgivning: Rabén&Sjögren, 2013
ISBN: 978-91-29-68538-1 (kartonnage)
Kartonnage: Adlibris | Bokus | Bokia


badge1
Betyg: 4/5

Systrarna Cahill är häxor, de måste hemlighålla sina magiska krafter för att inte riskera att bli bestraffade av brödraskapet. Ända sedan deras mor dog är det äldsta systern Cates ansvar att ta hand om och skydda hennes två yngre systrar, Maura och Tess. Förutom att ta hand om sina systrar och hemlighålla deras magi är det även dags för Cate att bestämma sig om hon ska gifta sig eller gå med i systraskapet. När hon hittar sin döda mors dagbok får hon ett mycket större och svårare ansvar att ta itu med som kan föra med sig risker.

Historiska tidsperioder är en favorit hos mig och Farlig förmåga gjorde mig inte besviken. Tack vare det fina, men lätta språket som passar för tidsperioden och handlingen kunde jag leva mig in världen och och samhället. Tebjudningar, bete sig som en fin och proper dam, eget arbete och kunskap för de kvinnliga är förbjudet, valet mellan giftermål eller systraskapet, häxeri som leder till bestraffning, en profetia och ett brödraskap som styr efter att de tagit över samhället  där häxorna en gång i tiden varit majoriteten är några av de elementen som finns i denna värld.

Som äldsta syster hade Cate hade väldigt stort ansvar efter moderns död och deras far var sällan närvarande, både fysiskt och mentalt, med flickorna när de behövde honom som mest. Syskonrelationen kändes verklig. Cate försökte skydda dem så gott hon kunde, men det kunde också leda till att hon inte berättade allt för dem och som i slutändan kunde skapa problem systrarna emellan. Trots att det periodvis kunde vara spänt mellan systrarna såg man att de har ett band där de behöver och älskar varandra.  Utav systrarna så var nog Tess den som jag gillade mest, hon var lugn, förnuftig och kändes äldre än hon var, förstod och visste vad andra behövde. Maura kunde bete sig lite omoget ibland, men jag kunde förstå henne också. Hon fick inte den kärlek och uppmärksamhet hon ville ha/behöver. Men vem av dem är egentligen den starkaste? Jag försökte gissa mig fram till vem det var, men man fick inget säkert svar.

Mellan kärleksfigurerna Paul och Finn, så hejade jag på mest på Finn. En av dem är barndomsvännen som alltid har varit där för henne, medan den andra är någon som hon nyligen bekantat sig lite mer med och som verkar förstå henne för den hon verkligen är. Ska hon välja den hennes hjärta bankar för och som kan medföra risker eller den hon vet att hon kommer att få ett tryggt och säkert liv med?

Det var flera gånger som jag blev förvånad då jag inte alls hade förväntat mig vissa saker. Slutet var inte riktigt det jag hade tänkt mig eller ens gillade, men jag tror det var ett slut som behövdes för att det ska fortsätta vidare. Fast jag tror det andra alternativet hade kunnat fungera bra det med. Jag ser fram emot att läsa andra boken för att veta vem av systrarna det egentligen är, men det lär dröja ett tag innan den kommer ut på svenska då Star Cursed kom ut för bara någon vecka sedan.

Andra delar i serien:
1. Farlig förmåga (eng. Born Wicked)
2. Star Cursed
3. Untitled

29 juni 2013

Nytt i bokhyllan #11 - Sommarbeställning del 1

För ett par veckor sedan var det dags att göra en stor sommarbokbeställning. I veckan fick jag hem första högen och hoppas den andra högen kommer under nästa vecka. Jag försöker koncentrera mig på fortsättningar till serier, men några stand-alone och första boken i en serie har lyckats komma med.

Jag borde verkligen sluta köpa böcker för jag tycker inte att mina olästa böcker i bokhyllan har blivit mindre sedan min senaste  stora bokbeställning i samband med födelsedagen.. Att det ska vara så svårt ;)

Från adlibris (egentligen lite av ett impulsköp):

bkhaul1

Dark Lover, Lover Eternal, Lover Awakened, Lover Revealed, Lover Unbound och Lover Enshrined (The Black Dagger Brotherhood #1-6) av J. R. Ward.
De sex första böckerna i The Black Dagger Brotherhood-serien. Jag försökte läsa den på finska för ett par månader sedan, men det gick inte så jag beställde hem boxen istället. En lång serie med 12 böcker (?) så jag hoppas de är bra, och jag hoppas de 6 sista böckerna kommer i en box också!

Divergent (Divergent #1) av Veronica Roth.
Jag har velat läsa Divergent en längre tid och nu har jag den äntligen i mina händer. Jag hinner säkert läsa den innan Insurgent kommer ut på svenska i höst.

 

Från amazon:

bkhaul2

Going Vintage av Lindsay Leavitt.
Jag har varit nyfiken på den här boken och när jag såg att det fanns i det här fina omslaget så hamnade den med i beställningen. Låter som en passlig sommarbok.

The Elite (The Selection #2) av Kiera Cass.
Andra boken i The Selection trilogin. Jag har första boken hemma och fortfarande inte läst den så jag vet ju inte ens om jag kommer att gilla serien, men äh, de får nu lov att vara bra.

Demonglass och Spell Bound (Hex Hall #2 och #3) av Rachel Hawkins.
Åter igen en serie där jag har första boken hemma, men inte läst än. De här är då bok 2 och 3 i Hex Hall trilogin.

In the Shadow of Blackbirds av Cat Winters.
Jag har hört väldigt gott om den här boken och var bara tvungen att ha den då spelar sig i början på 1900-talet och låter väldigt intressant.

Pivot Point (Pivot Point #1) av Kasie West.
Första boken i en serie som jag också har hört väldigt gott om.  Intressant att man kan se in i framtiden på de olika alternativ man har och vad 'resultatet' skulle kunna bli.

 

Jag ser verkligen fram emot att läsa dessa. Någon av dessa böcker som ni läst eller vill läsa?

 

 

 

Golden

Titel: Golden
Författare: Jessi Kirby
Utgivning: Simon & Schuster, 2013
Läste som e-bok på pulseit
Inbunden: Amazon | Book Depository | Adlibris | Bokus
E-bok: Amazon (kindle) | Simon & Schuster
badge1
Betyg: 3.5/5
Sjuttonåriga Parker har alltid haft framtiden i siktet, studerat flitigt och inte sagt emot planerna  för henne. Hon har aldrig tagit chanser eller risker, eller ens kysst killen som hon har gillat i flera år. Sista året i gymnasiet får Parker en uppgift att gå igenom adresser till de studeranden som för tio år sedan skrev journaler under de några sista veckorna innan de gick ut ur skolan. De journalerna ska nu skickas ut.
När Parker får tag på journalen till en tjej som ansågs med hennes pojkvän vara ett perfekt par, en så kallad golden couple, ändras hennes liv. Dels för att hon får en större insikt i tragedin om Julianna och Scott, men dels för att hon tar mod till sig för att börja leva.

Jag hade egentligen inte tänkt läsa Golden, men när det fanns chansen att läsa den gratis på pulseit så tog jag den. Och jag är glad att jag gjorde det, men jag måste redan nu säga att jag har lite svårt att skriva en recension på boken. Jag har försökt ett flertal gånger, men jag får inte fram något vettigt. Det är helt enkelt en bok om coming of age där man inser att man bara har ett liv och borde göra det bästa utav det man har, invävt med ett litet mysterium.
Jag gillade verkligen de stunderna när Parker tog mod till sig och faktiskt började leva och följa efter vad hon känner och vill göra. Jag gillade även de bitarna då man läste Juliannas journal eftersom man fick ta del av hennes innersta tankar och känslor och genom att läsa själva journalen fick jag en känsla av att man kände henne, även när hon är död. Det fanns en fråga, mening, citat - vad man nu vill kalla det - som jag tyckte var en bra punkt för boken och det var även frågan som läraren i boken ville att eleverna skulle svara på när de skrev i sin journal. Det fick mig att tänka på mitt eget liv. Man borde inte tänka och grubbla för mycket, utan bara njuta av livet och leva..
"Tell me, what do you plan to do
with your one wild and precious life?"
 "Who you are right now, who you want to be, what you want most - all of these things that will make up your one life."
Delen med mysteriet fastnade jag inte riktigt för, kanske mest för att jag vid ett tidigt skede redan kunde gissa mig till vad det kunde vara. Men resan dit var i alla fall en helt okej läsning. Golden är en vackert skriven bok om livet, drömmar, tankar, känslor, vänskap och kärlek. Jag önskar att jag hade själva boken så jag kunde bokmärka alla sidor som berörde mig på ett eller annat sätt. Ett sista citat som jag känner att jag kan relatera mig till:
"Of course things change, that's a given. I've spent the last four years of my life working and waiting for them to change. Always waiting for the next thing - to graduate, to leave town, to go to college. And it's felt like an eternity. Time goes by slowly when you spend it waiting. But now, all of a sudden, it feels like everything has sped up. Or like it's actually been flying by this whole time, and I've been too busy waiting to see what was happening all around me. Now I don't know if it's too late to try."
Flera fina och minnesvärda citat om livet från boken finns här (men kan finnas småsmå spoilers också).

28 juni 2013

Bokbloggsjerka 28 juni – 1 juli

jerka11 Det var visst några veckor sedan jag deltog sist, men nu är det dags för helgens bokbloggsjerka och denna helg undrar Annika:

Vilken ”bad guy/girl” tycker du bäst om och varför?

Jag brukar ofta gilla bad guys så länge de tilltalar mig. I det här fallet skulle jag kunna tänka mig Warner från Rör mig inte! och Valek från Giftet. De här böckerna är de som jag läst senast så därför kommer jag ihåg dem direkt, men finns nog väl några andra som jag gillar också.

Nu har jag ju inte läst böckerna alls, utan bara sett tv-serien och gillar honom därifrån, men Klaus från The Vampire Diaries är ett perfekt exempel på en bad guy som jag verkligen gillar (jag ogillade honom i början, men vid något skede mjuknade jag upp och har sedan dess stått vid hans sida), jag blir helt..jag vet inte vad.. när han kommer in i bilden och så hans accent :D ♥ Han är definitivt min favorit av alla bad guys.

De är alla onda, grymma, hänsynslösa, dödar utan samvete/känslor, en sådan som man borde vara rädd för och frukta, men så vet man ändå att de har en känslig sida inom sig och kanske kan de känna någon sorts godhet och man vill bara..ja, jag vet inte.. vara där för dem? Konstigt kanske?

26 juni 2013

Waiting on Wednesday - Indelible

Waiting on Wednesday startades av Breaking the Spine. Varje onsdag visar man upp kommande böcker som man ser fram emot.

cover31175-medium


Indelible (The Twixt #1) av Dawn Metcalf
30 juli 2013 (Harlequin Teen)


Some things are permanent.


Indelible.

And they cannot be changed back.

Joy Malone learns this the night she sees a stranger with all-black eyes across a crowded room—right before the mystery boy tries to cut out her eye. Instead, the wound accidentally marks her as property of Indelible Ink, and this dangerous mistake thrusts Joy into an incomprehensible world—a world of monsters at the window, glowing girls on the doorstep, and a life that will never be the same.

Now, Joy must pretend to be Ink’s chosen one—his helper, his love, his something for the foreseeable future...and failure to be convincing means a painful death for them both. Swept into a world of monsters, illusion, immortal honor and revenge, Joy discovers that sometimes, there are no mistakes.

Somewhere between reality and myth lies…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=P1pCxoQXPZk?rel=0]


Kommentar:


Det var egentligen omslaget som fångade mitt intresse först. Så snyggt/fint! Efter att ha läst handlingen så tror jag att Indelible kan vara en ganska intressant bok.

25 juni 2013

Rör mig inte!

Titel: Rör mig inte!
Originaltitel: Shatter Me
Serie: Shatter Me #1
Författare: Tahereh Mafi
Översättare: Carina Jansson
Antal sidor: 302
Utgivning: B. Wahlströms, 2012
ISBN: 978-91-32-16049-3 (inbunden)
Inbunden: Adlibris | Bokus | Bokia
Pocket: Adlibris | Bokus | Bokia
Ebok: Adlibris | Bokus | Bokia


badge1
Betyg:
4/5


Juliettes beröring är dödlig och hon har inte rört eller blivit rörd av någon på flera år. Det har gått 264 dagar sedan hon blev inlåst på ett mentalsjukhus, 264 dagar sedan hon pratat med någon. Det enda som håller hennes hopp uppe är en vit fågel som hon drömmer om. En dag får hon en cellkamrat som hon känner igen från skolan - Adam. Kort därefter släpps hon ut ur mentalsjukhuset, men det kommer med ett pris. Hon förväntas bli ett vapen för Återetablissemanget. Kommer hon att anta eller stå emot planerna som är utsatta för henne?

Jag kände mig faktiskt lite spänd inför att börja läsa Rör mig inte! då jag har sett att den fått väldigt bra betyg. I början blev jag lite irriterad på de överstrukna orden/meningarna och upprepningarna av ord och meningar, lite sådär metaforiskt var det också. Men desto mer man läste desto mer kändes det naturligt för det hörde till Juliettes tankar. Jag uppfattade så att de överstrukna orden/meningarna var sådant som Juliette egentligen menade, men inte kunde tänka eller säga högt.

Warner. Warner är en sådan karaktär som man älskar att hata. The bad guy som verkar vara tuff, grym, ond osv, men egentligen så behöver han bara lite kärlek, någon som förstår honom, någon vid hans sida
(och jag brukar oftast falla för sådana karaktärer i tv-serier, t.ex. Klaus♥ i TVD). Jag gillar Adam med Juliette - på något sätt känns de rätta för varandra med tanke på deras förflutna "tillsammans", men däremot är Warner en intressantare karaktär än vad Adam är. Warner är någon som jag inte kunde få ur tankarna efteråt och jag vill veta mer om honom. Och jag gillade vissa scener med honom och Juliette tillsammans. Däremot så hoppas jag att han inte blir helt hopplös och överdrivet besatt av Juliette i andra boken.

Det kändes dock att boken gick mer ut på karaktärerna, deras handlingar, tankar och kärleken, och inte lika mycket på hur världen är uppbyggd. Men det som kom fram tyckte jag lät ganska intressant och att det tydligen ännu var "work in progress" med Återetablissemangets övertagning av samhället. Jag hade gärna vetat mer om världen då jag vill veta hur, när och varför en värld blivit till och vem personen som är bakom det hela.

De sista kapitlarna av boken fick mig verkligen intresserad för då kom det fram en ny sida av bokens värld. Något som jag inte ens hade tänkt på att skulle kunna komma fram medan jag läste boken och jag ser verkligen fram emot att läsa Rädda mig inte! och se hur det kommer att fortsätta när det gäller både handlingen och karaktärerna.

Sist och slutligen så gillade jag boken, men jag älskade den inte och fick inte lika mycket utav den som jag hade hoppats. Den kunde ha varit något mer, men ändå så vet jag inte hur man kunde ha ändrat på det så det velar mellan 3.5 och 4 av 5 stjärnor.

Andra delar i serien:
1. Rör mig inte!
1.5 Destroy Me
2. Rädda mig inte!
2.5
3.

23 juni 2013

Sommartävling hos Boklyckan

Så roligt med en massa sommartävlingar nu :D



AlbaBoklyckan ordnar en sommartävling där tre kan få chansen att vinna ett litet bokpaket sponsrat av Rabén & Sjögren. Läs mer om reglerna och hur tävlingen går till HÄR!

22 juni 2013

Giftet

Titel: Giftet
Originaltitel: Poison Study
Serie: Yelena Zaltana/Study #1
Författare: Maria V. Snyder
Översättare:  Christina Mansicka
Antal sidor:  363
Utgivning: Förlaget Harlequin, 2013
ISBN: 978-91-640-7706-6 (häftad)
Häftad: Harlequin |
Adlibris | Bokus | Bokia

badge1
Betyg: 4.5/5

Tack så mycket till Harlequin för recensionsexemplaret!

Yelena är dömd till hängning för att ha mördat en generals son. Medan Yelena närmar sin tur att bli avrättad får hon ett erbjudande som hon inte kan avböja, nämligen en chans att få leva lite längre till. Hennes uppgift blir att provsmaka och försäkra att befälhavarens mat inte är förgiftad. Valek, som är befälhavarens högra hand, lär upp Yelena att känna igen de olika gifterna som finns. Trots att hon fått en chans till att leva är hon inte säker på hur länge hon kommer att överleva i slottet - kommer hon att dö utav de fiender som hon har samlat på sig eller utav mat som blivit förgiftat?

Jag har sett fram emot att läsa Snyders Study serie en längre tid och blev väldigt glad när Harlequin skickade ett exemplar av Giftet (och Magin).  Redan från första sidan sögs jag in i världen och vid slutet av boken så längtade jag att få läsa mer. Jag älskade världen som Snyder byggt upp, en värld som jag kan se framför mig (och gärna skulle vilja se som en film eller tv-serie). Man dras in i en värld med en historisk period, magi, lönnmördare och gifter. Giftet är en bok som är fylld av äventyr, spänning, förrådelse, vänskap, lojalitet och lite kärlek som byggs upp i takt med boken. En liten dos av allting.

Yelena är en karaktär som jag gillade starkt. Hon var inte rädd för att dö, men tackade inte nej till att få chansen att leva - fastän det kunde betyda att hon när som helst skulle kunna bli förgiftad. Hon var stark, självständig och smart trots hennes förflutna som hade krossat henne så (den delen av boken var hemsk att läsa om). Hon visste vad och vem hon hade att göra med. I några fall så tyckte jag dock att Yelena och Valek verkade lite väl för perfekta fast det störde inte så mycket i längden. Alla böcker har sina svaga punkter och det hade även denna, fastän de var väldigt små och knappt märkbara. Åh, Valek, tror nog det är många som har lyckats bli charmad av honom? Jag blev i alla fall det.

Dessutom så älskade jag Ari och Janco, de var så härliga utigenom boken att jag önskade att jag hade varit där med dem. Sådana där som verkar mer som ett kärleksfullt käbblande par. Deras vänskap till varandra var så ♥ och man hoppas att de aldrig ska bli ovänner.

Sammanfattningsvis så gillade jag Giftet väldigt mycket på grund av dess värld, handling och karaktärerna och är nog den bästa bok jag läst denna månad. Jag ser fram emot att läsa Magin och se hur det fortsätter, men ska vänta lite till innan jag börjar läsa den då Elden (tredje boken) kommer ut i augusti. Snyder har även fått kontrakt för tre böcker till i serien så jag hoppas fortsättningarna fortsätter i samma stil och anda som Giftet.

Andra delar i serien:
1. Giftet
1.5 Assassin Study
2. Magin
3. Elden
3.5 Power Study
3.6 Ice Study
4.
5.
6.

21 juni 2013

Mellanboksrecensioner: My Soul to Lose | Hana | Shadow

Titel: My Soul to Lose
Serie:
Soul Screamers #0.5
Författare:
Rachel Vincent

badge1
Betyg: 4/5

Jag har hört så mycket gott om Soul Screamers-serien att jag bara längtade att få börja läsa den. Jag tyckte det var en bra första mellanbok till Soul Screamers-serien där man introduceras för det mesta till Kaylee och hennes skrikattack, men även hennes bästa vän Emma och Kaylees farbror och faster (i förbifarten nämndes Kaylees kusin Sophie och ett par andra karaktärer). Jag drogs genast med i handlingen och kunde knappt bärga mig att läsa fortsättningen eftersom den var så kort och få se hur det fortsatte efter att hon kom iväg från psyket. Jag är väldigt nyfiken ifall en karaktär som också var på psykavdelningen kommer med i de följande böckerna. Jag rekommenderar att man läser My Soul to Lose innan den första boken My Soul to Take.

Titel: Hana
Serie: Delirium #1.5
Författare: Lauren Oliver


badge1
Betyg:
3/5

Hana är en mellanbok om Lenas bästa vän Hana i Delirium-trilogin. Några av handlingarna i mellanboken var inte nya för mig då det var samma scener som i Delirium bara sett ur Hanas synvinkel. Jag gissade redan medan jag läste Delirium vad det var som Hana hade gjort så slutet överraskade mig inte särskilt mycket. Men det var ändå intressant att se hur Hana upplevde vissa saker och hur man såg vissa saker och ting från Hanas synvinkel. Jag rekommenderar att man läser Hana efter den första boken Delirium.


Titel: Shadow
Serie: Paper Gods #0.5
Författare: Amanda Sun

badge1
Betyg: 4/5

När jag hörde om Ink tidigare i år längtade jag att få läsa den då bokens miljö är i Japan och omslaget var så himla fint, men som tur släpptes mellanboken Shadow vid månadsskiftet mellan maj och juni så man fick en liten förhandstitt på karaktärerna och handlingen. Jag tyckte det var en bra introduktion till karaktärerna och deras situation innan man börjar läsa första boken. Katies mor har dött och det hålls en begravning innan Katie måste bestämma sig om hon ska flytta till ett land där hon varken kan språket eller helt och hållet förstår kulturen. Tomohiros mardrömmar som egentligen inte är någon mardröm, utan verklighet. Bläck och mytologi skulle visst vara inblandat också!

Nu ser jag verkligen fram emot att läsa Ink då jag vill veta mer om handlingen och hur Katie och Tomohiros vägar vidare kommer att korsas. Som tur släpps boken 25 juni (och 5 juli för UK utgåvan). Men jag har lite det problemet nu att jag inte vet vilket omslag jag ska köpa. US eller UK utgåvan..

Man kan läsa Shadow gratis på wattpad HÄR.

Sommarsång

Sunny Hill är så bra. De lyckas alltid få fram låtar som jag kan relatera mig till på ett eller annat sätt och den här stämmer precis.. Dessutom är den väldigt cheerful så att man har lust att dansa, hoppa och skutta runt, låten kommer nog vara på repeat i sommar.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IsbiwkMY5kg?rel=0]

17 juni 2013

pulseit

181005_605749332787477_1241501173_n

Förra veckan fick jag ett nyhetsbrev från Simon & Schuster om pulseit och tyckte det var en bra idé att bli medlem där ifall de sätter upp böcker som jag har på min läslista. Nu vet jag inte hur länge den har funnits, men ville i alla fall tipsa om den till er som inte hört om den förut. Jag önskar att jag hade hört om sidan mycket tidigare då det säkert har funnits en massa bra titlar uppe.

Varje vecka sätter de upp en bok och ett utdrag av en annan bok (verkar vara endast YA böcker) som kan läsas gratis under en vecka. Dessutom har de sweepstakes som man kan delta i.

Förra veckan var det Golden av Jessi Kirby och denna vecka är det Linked av Imogen Howson som kan läsas. Däribland såg jag att How My Summer Went Up in Flames, What the Spell (Life's a Witch #1), OCD Love Story och Poison Princess (The Arcana Chronicles #1) kommer upp i juli. Crank (Crank #1), Burn for Burn (Burn for Burn #1), Dangerous Girls och Rot & Ruin (Benny Imura #1) kommer upp i augusti. Skönt att jag inte behöver spendera pengar på några av dessa som jag vill läsa.

15 juni 2013

Nytt i bokhyllan (10)

För någon vecka sedan skickade jag till Harlequin om recensionsexemplar på Giftet och Magin av Maria V. Snyder. Jag blev ju jätteglad när jag såg att det fanns två bokpaket istället för en. Jag hade en aning om vilka de andra böckerna var då många bokbloggar har fått samma, men jag blev lika till mig och satt och tittade på dem en lång stund, speciellt en av dem som hade så snygg insida på omslaget. Och vad jag älskar att nästan alla är i danskt band ♥ (Jag vet inte varför danskt band får så mycket kärlek av mig.)

bookhayl

bookhayl2

Giftet och Magin av Maria V. Snyder. Jag har sett fram emot att läsa de här böckerna väldigt länge och ska börja läsa Giftet så snart som möjligt!

De odödligas regler av Julie Kagawa. Jag ser verkligen fram emot att läsa den då vampyrer låter väldigt lockande för tillfället.

Tyst av Hannah Harrington. Jag tror den här kommer bli en rätt intressant läsning - vilken makt ord kan ha.

Alice i Zombielandet av Gena Showalter. Egentligen hade jag inte boken på min läslista då jag hade tänkt skippa denna, men nu är jag nog trots allt lite nyfiken på den ändå.

Nattfjärilen, Häxmästaren och Havsdrottningen av Saskia Walker. Jag tyckte att baksidestexten till Nattfjärilen lät rätt intressant med historisk tid, häxor och erotik, dessvärre har jag inte läst så bra recensioner om dem än så länge av de bokbloggar jag läser. Men jag tänker i alla fall ge dem alla en chans.

Tack så mycket Victoria och Harlequin för böckerna! ♥

13 juni 2013

Kaffe med rån

Titel: Kaffe med rån
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Antal sidor: 365
Utgivning: Forum, 2012
ISBN: 978-91-37-13850-3 (inbunden)
Inbunden: Adlibris | Bokus | BokiaStorpocket: Adlibris | Bokus | Bokia
Ebok: Adlibris | Bokus | Bokia


badge1

Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är ett gäng gamla vänner som bor på servicehuset Diamanten. De är missnöjda med livet där då besparingarna dras in hela tiden vilket leder till att de får dålig mat, ingen motion och dåligt bemötande. De anser att de kunde ha det bättre i fängelset. De får då idén att begå ett brott och bli dömda till fängelse. Men allt går kanske inte riktigt som de har planerat. Är fängelset bättre än servicehemmet då?

Jag vet inte när jag senast läst en sådan underhållande bok där man sitter och småfnissar hela tiden. Första delen av boken var den bästa - väldigt underhållande och det var intressant och roligt att se hur de rymde från servicehemmet för att ta in sig på ett lyxhotell och planera brotten. 5 80-90 åringar som begår brott, Pensionärsligan, man skulle kanske inte tro det. Men när jag hade kommit till mitten så började den bli lite smått seg och ibland kunde det kännas lite väl överdrivet. Jag tyckte också att man fick lära känna karaktärerna rätt bra. Den som jag tyckte var roligast var kanske Anna-Greta som hade hästgnägg till skratt. Snillet var som han heter snillet i ligan. Märtha var ledaren, Stina var den som egentligen inte vågade i början, men tyckte det blev roligt sedan och Krattan var ja, Krattan.

Det kändes lite sorgligt att lämna Pensionärsligan. Jag önskar nästan att det kommer en fortsättning någon gång.

12 juni 2013

Uppdatering

Det har varit väldigt tyst på både blogg- och läsfronten för mig. Under veckoslutet som var så spenderade jag största delen av tiden att titta på en koreansk drama (When a Man Loves) och hade knappt tid att läsa någonting. I måndags började jag på mitt sommarjobb så har varit en hel del med det också. Men nu hoppas jag att jag äntligen kommer in i läsandet igen. Jag har inte så mycket kvar att läsa av The Iron King som hör till månadens läsplanering, men tror jag måste sätta lite mer fart om jag vill hinna läsa alla böcker som tillhör läsplaneringen.

Idag fick jag även ett stort och härligt paket med böcker. De flesta bokbloggar har redan fått de här böckerna, men ska ändå om någon dag visa upp vilka det är. Hoppade nästan jämfota när jag såg paketen ligga på skrivbordet :D Ett av paketen hade en stor reva och så var den lite omtejpad också, men som tur (som tur verkligen!) så var ingen av böckerna farligt skadade förutom en som hade lite vikt omslag. Nu ska jag bara hinna läsa dem också (jag blir lite smått galen av att se alla mina olästa böcker i bokhyllan. Man vill ju läsa alla på en gång, helst samtidigt då men får ta en i taget).

5 juni 2013

Waiting on Wednesday - Drömgångaren

Waiting on Wednesday startades av Breaking the Spine. Varje onsdag visar man upp kommande böcker som man ser fram emot.

 

17951450


Drömgångaren av Samantha Shannon
September 2013 (Modernista)


Det är år 2059. Flera av världens största städer kontrolleras av en säkerhetsstyrka vid namn Scion.

Paige Mahoney arbetar i den kriminella undre världen i Scion London, där hon ingår i en hemlig cell. Hon utför ett ovanligt arbete: Hon söker information genom att bryta sig in i andra människors psyken. Paige är en drömgångare, och i den här världen begår sådana som hon ett brott bara genom att andas.

Men när Paige grips och sätts i fängelse, möter hon en kraft som är ännu mer skrämmande än Scion. Fängelset är en hel stad, Oxford, som står under under kontroll av en mäktig, utomjordisk ras. Dessa varelser, rafaimerna, sätter stort värde på Paige och andra synska - som soldater till sin armé

Paige tilldelas en refaim, Warden. Han är hennes mästare - och naturliga fiende. Men om hon ska kunna återfå sin frihet måste Paige nästla sig in i Wardens psyke och försöka lista ut hans gåtfulla motiv.


 

Kommentar:


Jag är väldigt nyfiken på den här boken! Nästan så att man längtar att det vore höst redan.

1 juni 2013

Läsplanering - juni 2013

läsplanering


Jag testade i maj att ha temaläsning, men kände att det inte riktigt är min grej med ett tema varje månad. Jag gillar att läsa fritt i olika genren. Istället kommer jag att ha en läsplanering med lite utmaningar varje månad där jag ska läsa böcker från varje "kategori" nedan (speciellt från bokserierna då jag vill komma ikapp eller avsluta serier).

Jag tänker ha som mål att läsa minst 1 bok från varje kategori med hjälp av en nummer generator, så att det blir lite slumpmässigt valt. Om det blir tid över för fler böcker väljer jag bara fritt vilka böcker jag vill läsa.

 

Böckerna för juni är följande, och vid månadssummeringen får man se hur det har gått.

YA bokserie: Beautiful Disaster av Jamie McGuire
Jag ser verkligen fram emot att läsa denna, men samtidigt lite nervös.

Vuxen bokserie:  Skumtimmen av Johan Theorin
Jag har läst Sankta Psyko och Nattfåk av Theorin tidigare. Ser fram emot att påbörja Ölandskvartetten nu då (fast jag läste Nattfåk innan jag visste att det var en serie).

Klassiker: Stolthet och fördom av Jane Austen
Första boken i klassiker utmaningen. Jag ser faktiskt fram emot att läsa den här.

Book jar*: Tillintetgjord av Debra Puglisi Sharp & Marjorie Presten
Jag har haft den här boken i hyllan i flera år, så bra att få den läst nu.

Valfri stand-alone från biblioteket: Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg
Vad svårt att välja, men tänkte det här kunde vara en rolig bok att läsa under sommaren.


Boktolva: Julie Kagawa
Enda böckerna jag har av Julie Kagawa är Iron Fey serien, så det blir alltså Iron King!

 

* Book jar: I min book jar har jag böcker som jag har haft väldigt länge i bokhyllan, men aldrig plockat upp för att läsa eller böcker som jag troligen inte kommer att prioritera. Så med hjälp av book jar'en så kommer jag åtminstone få dom lästa nu.
Man kan läsa mer om vad book jar är för något här och här. Det finns en hel del book jar videon på youtube också.

Tävling hos BokrecensionerNu

t%C3%84VLINGSBILD


BokrecensionerNu har en tävling med 6 vinster i potten för att fira födelsedagar och besöksrekord! Vinsterna i potten är

* en läskudde i valfri färg
* ett pocketfodral i valfri färg
* boken Min roman - En steg för steg guide till att skriva en roman
*
boken Inget allvarligt av Justine Lévy
* hemlig vinst 1 och 2.

Låter ju väldigt bra! Själv är jag väldigt intresserad av läskudden då jag velat ha en sådan en längre tid, men en pocketfodral kan också vara behändigt. De två vinsterna är man ju också ganska nyfiken på.

Tävlingen pågår till 6 juni 23:59 så än hinner man nog vara med och tävla HÄR! :)

Bokklubben vid livets slut

Titel: Bokklubben vid livets slut
Originaltitel: The End of Your Life Bookclub
Serie: -
Författare: Will Schwalbe
Översättare: Charlotte Hjukström
Antal sidor: 298
Utgivning: Modernista, 2013
ISBN: 978-91-7499-245-8
Inbunden: Adlibris | Bokus | Bokia
Ebok: Adlibris | Bokus | Bokia


badge1

Tack så mycket till Modernista för recensionsexemplaret!

Bokklubben vid livets slut är en sann historia skriven av Will Schwalbe. I slutet på 2007 diagnosticerades Wills mamma med en långt framskriden cancer. Eftersom de båda älskar att läsa böcker bildar de en bokklubb där de diskuterar om böckerna som de läst, men även om minnen och livet.

Förutom att boken gav en massa boktips (jag sett beredd med papper och penna vid sidan om hela tiden), så fick man även många tankar och visdomar om livet, saker som man kanske inte alltid tänker på när det gäller livet och människor. Det är det jag älskar med böcker, de allra flesta har nästan alltid någon gömd mening bakom sig, som får en att tänka eller gör att boken är betydelsefull för en. Och det är också det som de diskuterar om i boken, visdomar naturligt sammanvävt om böckernas handling och mening, globala frågor, om minnen, livet och döden. Men det är också en bok om en sons band till sin mor.

Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig, men samtidigt ville jag läsa den så långsamt att jag skulle ha flera veckor eller ett par månader på mig att läsa ut boken. Jag ville helt enkelt inte att den skulle ta slut. Jag kommer definitivt att öppna boken, bläddra och stanna på måfå för att läsa något stycke igen. Eftersom jag fick så många bra boktips ska jag vid något skede ta och beta av listan och läsa böckerna och se om jag gillar dem lika mycket som Will och Mary Anne, hans mamma, gjorde. Det är gamla klassiker blandat med nyutgivna böcker varav jag endast kände igen några få utav alla de böcker som nämndes.

Boktrailer

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VgQTj1FYkBk?rel=0]