13 oktober 2013

Uppdatering + Nytt i bokhyllan #17

Under de senaste veckorna har jag knappt haft tid att läsa och ännu mindre tid till bloggen då studierna och jobb (fick extra dagar på jobbet istället för endast 2 dagar i veckan) har tagit upp största delen av min vakna tid och stressat mig. Och stress är aldrig kul när det blir för mycket på en gång av allting.

Till på det så var jag på väg till Åbo förra veckoslutet och "råkade" gå in i Akademibokhandeln i Helsingfors och köpte med mig några böcker som jag velat läsa ett tag. Som om jag inte hade tillräckligt med olästa böcker/serier... En hel hög med recensionsexemplar som jag nästan hade glömt bort att jag hade bett om har också trillat ner i postlådan. Det ska verkligen bli kul att läsa alla dessa när jag får tid. Ber om ursäkt att det kan dröja en tid innan de blir lästa, men ska försöka prioritera dem först. Flera recensioner har blivit oskrivna och jag vet inte om jag orkar skriva dem alla, men för de recensionsexemplaren som jag läst (Gone Girl och Drömgångare) ska jag försöka få upp inom nästa vecka.

bookhaul171

Först ut är två recensionsexemplar från Modernista, tackar så mycket! Kyss mig först och Legend. Kyss mig först kommer att bli en väldigt intressant läsning då ämnet som boken tar upp är aktuellt. Vill bara ta och läsa den nu genast. Legend kom som en överraskning i postlådan då jag redan har den på engelska. Men kanske det blir en omläsning på boken någon dag för att färska upp minnet innan jag läser Prodigy.

Två recensionsexemplar från Piratförlaget, tack så mycket! 1989 - leva eller överleva och Larma, släcka, rädda i Rosengädda. 1989 väckte mitt intresse då jag är född 1989 och det var något med handlingen som gjorde att jag ville läsa den. Jag är väldigt pepp på att läsa denna.
Rosengädda boken hade jag egentligen bett om den första boken, Rosengädda nästa!, då jag ville läsa dem i ordning fast de är fristående, men fick denna istället. Men det är helt okej! Jag tänker köpa eller låna Rosengädda nästa! innan jag börjar läsa på denna. Jag hoppas verkligen jag kommer gilla Hambergs böcker då de verkar vara så mysiga feel-good böcker.

Till sist är det tre recensionsexemplar från B. Wahlströms, tack så mycket! Strimmor av hopp, Kretsen och Vad jag såg och när jag ljög. Strimmor av hopp har jag egentligen redan läst för flera månader sedan, men gillade den verkligen och ville ha en egen bok. Dessutom är det en bok som jag vill läsa om så denna kommer definitivt att läsas om (jag läser väldigt sällan om böcker jag redan läst).
Kretsen har jag bara hört gott om och äntligen har jag den i mina händer. Är väldigt taggad att börja läsa den här serien!
Bara att läsa den sista meningen av baksidestexten om Vad jag såg och när jag ljög väckte mitt intresse. "..en tät thriller fylld med mord, åtrå, lögner och svek i en oförglömlig klassisk film noir-stil som inte lämnar någon läsare oberörd." Måste läsas snart!

bookhaul172

Hela Paranormalcy trilogin - Paranormalcy, Supernaturally och Endlessly. Jag har hört gott om Paranormalcy så köpte alla tre böckerna i serien.
The Originals verkar vara en intressant bok och har velat läsa den ett tag nu så den hamnade med.

 

Det var alla böcker som kommit de senaste veckorna. Det kan hända att några recensionsexemplar trillar in under veckorna, men ska avstå från att köpa några böcker tills julen (vet inte hur många gånger jag sagt det där nu haha). Nu borde jag ta och göra en uppgift som har deadline imorgon och jag har knappt börjat på den. Undrar när jag får lite egen tid och inte behöver tänka "jag borde verkligen ta och jobba på den där uppgiften nu" eller "jag skulle alltid kunna skriva lite på denna uppgift så jag inte har så mycket att göra sedan närmare deadline" (vilket oftast slutar med att jag börjar på den ett par dagar innan deadline och blir smått stressad).

3 kommentarer:

  1. Hej, vad roligt att få så många böcker hemskickade. Finns flera jag skulle vilja läsa

    SvaraRadera
  2. Oj vad kul med så många böcker!

    SvaraRadera
  3. Oj, så mycket kul, det blir nog en trevlig läsning för dig :)

    SvaraRadera