3 november 2014

Nytt i bokhyllan #25: Oktober

Jag har lyckats hålla mig ganska bra från att köpa böcker i oktober (fast egentligen har jag beställt en del böcker, men som kommer först i november, så tja..).


The Queen of the Tearling av Erika Johansen. Jag kollade igenom CDONs bokrea och såg den här, har alltid gillat omslaget så bestämde mig för att köpa den.

Kråkflickan och Hungerelden av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist. Min kollega frågade om jag gillade deckare, jag svarade ja och så sa han "ta de här!", måste köpa tredje boken senare.

Downton Abbey säsong 1-4+3 specials. Är det någon annan som älskar Downton Abbey? Visserligen är det ett par händelse som gjorde mig lite "this can't be happening" i säsong 3, men jag hoppas säsong 4 kommer vara minst lika bra. Är dessutom glad att jag inte behöver vänta alltför länge tills säsong 5 kommer ut på dvd :)


Till sist är det fyra recensionsexemplar från Modernista, jag tackar så mycket! :)

Livets & dödens villkor av Belinda Bauer. Denna har jag redan läst och en recension borde dyka upp snart. Måste läsa fler av Bauers böcker som jag inte hunnit med än.

En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton. Jag har inte läst någon av de tidigare Lacey Flint böckerna så den här får vänta lite eftersom jag gärna vill läsa dem enligt när de kom ut. Men är verkligen taggad på att läsa Boltons böcker så borde inte ta alltför länge hoppas jag!

Champion av Marie Lu. Tredje och sista boken i Legend trilogin. Jag har redan läst Champion på engelska, men tycker omslaget är så snyggt så kommer nog behålla den här utgåvan också (och kanske läsa om den någon dag för jag har faktiskt lite glömt bort vad som hände i den).

Knutar och kors av Ian Rankin. Aldrig läst någon av hans böcker, men den är ganska tunn så jag hoppas det kommer bli en bra läsning. Och så är det ju alltid bra att läsa böcker som man kanske vanligen inte skulle plocka upp ;)

Har ni läst, eller vill ni läsa, någon av dessa böcker? Vad har ni i så fall tyckt om dem?

2 kommentarer:

  1. Kråkflickan och Hungerelden har jag hemma och ska läsa :). Och En mörk och förvriden flod är jag jättenyfiken på då jag gillat de två tidigare jag läst av Bolton :)

    SvaraRadera
  2. Kråkflickan och Hungerelden har jag läst och tycker dom var riktig bra.

    SvaraRadera