31 december 2012

Kommande böcker 2013 - engelska young adult

Har kommit över några svenska bokbloggar som mest skriver om engelska ungdomsböcker och därifrån har jag hittat en hel del intressanta böcker från tidigare år, men också böcker som kommer under 2013. Så nu tänkte jag samla ihop en lista på nya böcker som jag mest ser framemot och skulle vilja läsa. Tror inte att biblioteket kommer få in dem så det blir väl att beställa dem någon gång eller vänta om de skulle komma ut på svenska. Kommer även att i slutet nämna böcker från 2012 och tidigare som jag vill läsa.

Måste även nämna att vissa omslag är så otroligt fina och amazing. Går ju inte att kolla igenom varendaste en så har valt ut böckerna på basis av omslaget och titeln som fångat mitt intresse.

1
The Dead and Buried - Kim Harrington: Omslaget som tilltalade mig och handlingen låter intressant med. Fast såg att det fanns ett annat omslag innan och den gillade jag mycket bättre..

Nobody but Us - Kristin Halbrook: Sägs att den ska vara "beautiful, heartbreaking and exhilarating". Roadtrip och kärlek.

Falling For You - Lisa Schroeder: Tyckte den lät intressant och ja..omslaget ;)

2

17 & Gone - Nova Ren Suma: Tyckte denna lät väldigt intressant och spännande. Omslaget gillar jag väldigt mycket.

Strands of Bronze and Gold - Jane Nickerson: Omslaget är väldigt fint. Det är en retelling av "Bluebeard" (som jag inte har något minne av att ha hört om) och en historisk fiction brukar jag oftast se fram emot nuförtiden.

Out of the Easy - Ruta Sepetys: Jag har läst hennes bok "Strimmor av hopp" och den var en av årets favoritböcker så vill ju läsa denna bok med.

3

Pretty Dark Nothing - Heather L. Reid: Tyckte omslaget såg mörkt och lite spännande ut. Första gången jag kommer över en bok som har demoner i sig också.

If You Find Me - Emily Murdoch: Tyckte handlingen lät väldigt bra och spännande. Den har även fått bra betyg på goodreads.

My Life After Now - Jessica Verdi: En flicka vill escape allting - sin pojkvän, familj, sig själv, men får HIV efter en one-night-stand.

4

Nameless - Lili St. Crow: Snövit var det första jag tänkte när jag såg omslaget, så fin och..haunting. Första boken på en serie. Själva handlingen tilltalade mig inte sååå mycket, men ser ändå fram emot denna bok.

Spirit and Dust - Rosemary Clement-Moore: En av mina favoritomslag här. Och kanske den boken jag ser framemot mest. Fonten/stilen på titeln är den bästa jag sett hittills! Cold cases, prata med de döda. Åh, någonting för mig. Vill läsa nu, nu!

The Rules of Disappearing - Ashley Elston: Berättelser om skyddad identitet brukar oftast få mig intresserad, så jag hoppas den här är bra.

5

Another Little Piece - Kate Karyus Quinn: Vet inte riktigt med den här, men vill ändå läsa den. Den kan ju vara riktigt bra.

In the After - Demitria Lunetta: En annan bok som jag ser mycket framemot. Fick rysningar när jag läste om handlingen.

What Lies Beneath - Richard Denney: Flickan på bilden ser ganska skrämmande ut, börjar tänka på Samara. Men tror den kommer vara en spännande bok.

Nu kommer de som har kommit ut 2012 eller tidigare och som jag vill läsa. Vissa har redan översatts till svenska, så om de finns i biblioteket läser jag dem på svenska istället.

6

Shatter Me - Tahereh Mafi: Jag gillar den svenska titeln bättre.. Men denna serien har jag i alla fall tänkt börja läsa, på svenska då.

Wither - Lauren DeStefano: Wither ser jag framemot att läsa mest över böcker som utkommit tidigare. Även läst bra recensioner.

Clockwork Angel - Cassandra Clare: Denna serie har jag läst många bra recensioner på så jag blev ju såklart nyfiken. Och omslagen är underbara.

7

The Edge of Never - J.A. Redmerski: The Edge of Never hör tydligen till en ny genre - New Adult. Road trip och kärlek igen. Det var denna mening som fick mig intresserad av boken: "With a purse, a cell phone and a small bag with a few necessities, Camryn, with absolutely no direction or purpose boards a Greyhound bus alone and sets out to find herself."

Poison Study - Maria V. Snyder: Tyckte denna lät intressant.

Anna Dressed in Blood - Kendare Blake: Läst bra recensioner på den, så är ganska nyfiken på den. Hoppas på att få rysningar när jag läser den.

8

The Fault in Our Stars - John Green: Läst bra recensioner på den så då vill jag också läsa den.

The Body Finder - Kimberly Derting: Denna påminner lite om den jag nämnde tidigare i inlägget - Spirit and Dust, så ser fram emot att få tag på denna med.

Incarnate - Jodi Meadows: Låter som en intressant bok och omslaget är ju ganska fint också.

Många av de här är första boken på en serie, så om jag gillar första boken kommer jag troligen nog att läsa fortsättningen med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar