1 januari 2013

Mål för 2013

Då är vi inne i ett nytt år. Välkommen 2013. Är det bara jag som tycker att timmarna flyger iväg? När jag senast såg på klockan så var den ungefär 12, nu är klockan snart 15:30. Det känns som att för varje nytt år så går tiden ännu snabbare än det tidigare året. Slår vad om att det kommer att kännas att det endast gått 6 månader innan julen är här igen, om ni förstår hur jag menar? ;)

Ja, nyårslöften håller aldrig hur man än försöker om man verkligen inte satsar på det, så är det i alla fall för mig. Så jag kommer bara ha några mål och inte tänka alltför mycket på det om det inte lyckas.

1. Första målet är hälsan och att träna mer regelbundet. Jag ska försöka äta nyttigare och minska på att mumsa i mig bara för att ha något att tugga på. Jag fick en bra start förra våren när jag vann några månaders medlemskap på ett gym och i samma veva blev jag medlem där. Det är först nu de senaste ett par månaderna som det har gått lite downhill. Men nu ska jag försöka gymma 2-3 gånger i veckan och kanske även försöka satsa på hemmaträning eftersom jag har lite redskap för det. Längre promenader/powerwalks är inte en självklarhet för mig så kanske jag skulle försöka satsa på det med när isen smält bort. Jag ska också fortsätta med att ta trappor istället för hiss eller rulltrappor, att parkera bilen längre ifrån och promenera in till centrum. Det har fungerat bra under 2012.

2. Andra målet är böcker. 2011 kom mitt intresse för att läsa böcker tillbaka efter att jag i min tidigare tonår läst väldigt mycket böcker. Nu har jag en lista på över 400 böcker som jag vill läsa, och det "värsta" är ju att det hela tiden kommer nya böcker som man vill sätta till på listan. På GoodReads har jag en challenge att läsa 100 böcker detta år, om det kommer att misslyckas eller inte får man se när det närmar sig slutet. Jag tänker inte sätta någon större press på det dock. Jag vill ju inte att läsa böcker skall vara något man måste göra utan något som jag njuter av att göra på fritiden. Efter att ha snubblat in på en hel del bra bokbloggar som riktar sig in på ungdomsböcker har jag fått upp ögonen för intressanta engelska böcker inom den genren så de ska jag också försöka läsa, och hoppas biblioteket har en del av dem åtminstone. Har redan en önskelista på adlibris över några engelska ungdomsböcker som jag såg att biblioteket inte hade så dem ska jag beställa vid något skede.

Funderar även på att försöka skriva recensioner och sådant om böcker på bloggen, mest för att komma ihåg vad jag har läst och vad jag känt/tyckt om böckerna. T.ex. för några dagar sedan när jag blickade tillbaka över böcker jag läst kom jag bara ihåg kanske hälften vad de handlade om utan att läsa på baksidetexten. Det händer lätt att jag bara läser och inte lever in i berättelsen. Men jag hade en hel del bra läsupplevelser år 2012. Och förhoppningsvis skulle jag kunna uttrycka mig och skriva bättre när man får skriva av sig på recensionerna. Brukar annars bara låta flummigt vad jag än skriver. Vissa bokbloggar skriver så underbara recensioner att man nästan blir litelite avundsjuk på deras sätt att skriva.

3. Tredje målet är att kämpa med studierna och göra uppgifterna i god tid. Och att hitta ett jobb...

God fortsättning på det nya året!

1 kommentar:

  1. Ja här hade vi några regndagar mellan jul och nyår och sedan har det varit plusgrader så det börjar förvinna helt nu, på gräsmattor och sånt är det lite fläckar kvar men annars så! Såå härligt :D

    Kramar, skickar ett lass med sol till er också :D

    SvaraRadera