9 maj 2015

Bokbloggsjerka - plats för böcker?Det var ett tag sedan jag var med i Annikas bokbloggsjerka:

Mia Eggimann undrar hur du får plats med alla böcker?

Jag har två bokhyllor, en stor och en mindre, i mitt rum som är fulla. De här bilderna är tagna för nästan ett år sedan och det har knappt ändrats något förutom att vid de tomma luckorna så har det kommit ett par till böcker.Den större bokhyllan innehåller endast engelska böcker, det femte hyllplanet som inte syns är svårt att nå så den innehåller bara mappar och faktaböcker. Den mindre bokhyllan är fyra hyllplan med endast svenska böcker. Jag har inte någon ordning på dem heller, försöker bara ha böcker av samma författare/serie tillsammans. När jag får mer utrymme vill jag ha bättre ordning på dem, oläst-läst och enligt författarens efternamn eller något sådant.

Förutom de här två bokhyllorna så är resten av mina böcker i adlibris pafflådor (5 st) och i två-tre bokhögar på golvet. Så ja, utrymme skulle verkligen vara behövligt just nu! Längtar att få flytta till en större bostad och önskar det där fanns ett skilt utrymme i vardagsrummet, som en alkov t.ex., för mina böcker och en fåtölj, ett eget minibibliotek. Funderar på att köpa Billy- eller Expeditbokhyllor då när jag får större utrymme för fler bokhyllor. Eller har ni tips på andra bra bokhyllor?

För att minska på mängden böcker så tänker jag rensa bland de böcker som jag tyckte var halvdana eller inte fastnade för, men det är ett större projekt eftersom majoriteten av mina böcker jag äger fortfarande står olästa. Men trots att jag ibland kan bli "stressad" över brist på utrymme och mängden med böcker så älskar jag ändå att ha en massa böcker omkring mig ♥

Jag har en läsplatta också fast den blir inte så ofta använd, men där sparar man ju i alla fall utrymme också.

14 kommentarer:

 1. Gillar också att vara omgiven av böcker :) Det är rogivande

  SvaraRadera
 2. Billyhyllorna tycker jag är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dem har jag tittat på mest :)

   Radera
 3. jag rensar inte, köper nya mindre bokhyllor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man ju också göra ;D men sen om utrymmet tar slut då? :)

   Radera
 4. Expedit är inte riktigt gjord för att ha böcker i, de är väldigt djupa. Men så klart, om du har den som rumsavdelare och laddar från båda hållen så funkar det ju :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, beroende på hurdan bostad det blir så kan jag bra tänka mig att ha böcker på båda sidorna :)

   Radera
 5. Rensa har jag svårt för, så det blir lättare att ta till köpstopp (även om jag inte helt kan låta bli att köpa ibland) och att låna på biblioteket tycker jag är ett bra alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha köpstopp helt och hållet är ganska svårt. Tycker man då och då kan få köpa några :) Jag använder mig även av biblioteket ibland :)

   Radera
 6. Du ser ut att ha fin ordning på dina böcker.
  Pafflådor var något nytt för mig; vad är det?
  Platsbrist har även jag, det har vi nog många och man vill gärna ha mer plats för alla sina kära böcker! <3
  Mitt svar på jerkan finns här: http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2015/05/bokbloggsjerka-8-11-maj.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vi kallar dem till pafflådor här i Finland, eller i alla fall jag. Det är t.ex. boxarna som böckerna kommer i från adlibris eller flyttlådor, sådana lådor :)

   Radera
 7. Platsbrist är nog ett ständigt problem för oss bokälskare. Som tur är lånar jag det mesta jag läser just nu, om jag inte gjort det så hade nog platsbristen varit av mer akut grad =)

  SvaraRadera
 8. Böcker är vackra och gör ett hem levande. Jag har Billy, några är säkert snart tjugo år och har pallat många flyttar. E-böckerna kommer mer och mer, det är ju ett väldigt smart sätt att läsa böcker på.

  SvaraRadera