9 september 2014

The Kiss of Deception

Titel: The Kiss of Deception
Serie: The Remnant Chronicles #1
Författare: Mary E. Pearson
Utgivning: Henry Holt and Co., 2014


The Kiss of Deception har varit en efterlängtad bok ända sedan jag hörde om den i våras. En fantasy som hamnade direkt bland mina favoritböcker. Kiss of Deception är mer en resa med vänskap, kärlek och svek, lite magi och kungligt politik - det var en helt fantastiskt vacker och fängslande läsupplevelse. Trots det lite långsammare tempo (enligt mitt tycke) sitter man ändå flera gånger på helspänn under läsningen.

Prinsessan Lia är inte som andra prinsessor och vill leva ett självständigt liv där hon inte behöver följa regler och ingå i ett arrangerat äktenskap med en prins som hon inte ens har träffat. Morgonen på sin bröllopsdag bestämmer hon sig för att fly tillsammans med kammarjungfrun Pauline och de hamnar i en by där de börjar servera på ett inn. Efter henne kommer två män som har sina egna uppgifter att ta itu med, ena är prinsen som skulle ha gift sig med henne och den andra är en lönnmördare sänd för att döda henne. Lia träffar båda två och lär känna dem som Kaden och Rafe, de är intressanta och mystiska och man kan inte annat än bli nyfiken på dem och deras bakgrund. Man får följa med ur alla tre perspektiven, men det som är det intressanta och blir lite av ett mysterium under större delen av boken är att man inte vet vem som är prinsen och vem som är lönnmördaren! Pearson lyckades väldigt bra med den uppgiften, mer tänker jag inte säga.
Visserligen är Lia attraherad av båda männen, men hon faller ganska snabbt för en av dem och håller sig till honom, så enligt mig är det än så länge ingen jobbig kärlekstriangel som man behöver stå ut med. Lia själv var en karaktär som jag gillade, hon är stark, förnuftig, självständig och håller sina värderingar. Lia har även en magisk förmåga, men det kändes mest som om den satt och väntade i bakgrunden för att förhoppningsvis "blomma" ut i de kommande böckerna och bli en större del av berättelsen.

Slutet var perfekt, tillräckligt för att man vill läsa andra boken så fort som möjligt! The Heart of Betrayal som är den andra boken kommer ut under 2015. Längtar så!


Betyg: 5 av 5

Andra böcker i serien:
1. The Kiss of Deception
2. The Heart of Betrayal

6 kommentarer:

 1. Jag har läst 2/3 och är än så länge inte lika såld på boken. Sitter mest och himla med ögonen åt insta-loven och att båda killarna blir tokkära i Lia efter sådär 5 minuter. Håller dock med att författaren har lyckats dölja killarnas identiteter väldigt bra. Den är också bättre nu när det äntligen händer något. Hoppas på att jag kommer att tycka om sista tredjedelen mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog så upplevde jag inte deras insta-love som jobbigt (vilket är konstigt för jag brukar också himla med ögonen åt sådant haha), men kan förstå att andra gör det :) Ja, den var ju ganska långsam under nästan hela boken, men det var en del av vad jag gillade med den. Hoppas du gillar den ändå :)

   Radera
 2. Jag älskade den här boken, även om den var, precis som du säger, lite långsam. Och jag gillade verkligen det här med att man inte visste vem som var prinsen och vem som var lönnmördaren. Dock är jag glad att den hon föll för var den jag hoppades att han skulle vara. :) Och jag längtar halvt ihjäl mig efter fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde hela tiden att det var den andra, men är nog i slutändan också glad att hon föll för just honom :) Ja, verkligen! Nästan så man önskar det vore 2015 redan :P

   Radera
 3. Jag läste i ärlighetens namn inte hela din recension för jag vill gå in med så lite förkunskap som möjligt, men jag kollade på stjärnorna och det bådar gott! :D I want this book so bad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så ska man göra haha! :D Jag hoppas du kommer att gilla den :)

   Radera