22 oktober 2014

Waiting on Wednesday: Uppstigandet

Waiting On Wednesday började hos Breaking the Spine
och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man ser fram emot.
Uppstigandet av Karen Bao
(eng. Dove Arising, Dove Chronicles #1)
Releasedatum: november 2014Femtonåriga Phaet har levt hela sitt liv i en koloni på månen. Hon har knappt sagt ett ord sedan hennes pappa dog i en olycka för nio år sedan. Hon tar hand om plantorna i Växthus 22, låter sin bästa vän föra hennes talan, och håller sig borta från regeringens radar.

Så arresteras en dag hennes mamma. Enda sättet för Phaet att rädda sina yngre syskon från det förnedrande Skyddsboendet är att ta värvning i milisen, den ansiktslösa armé som övervakar månbaserna och skyddar dem mot attacker från desperata jordbor.

Utbildningen är brutal, men det är också här Phaet ingår i en komplicerad men meningsfull allians med den övernaturligt begåvade Wes, en outsider liksom hon själv.

Uppnå hög rang, rädda sina syskon, befria sin mamma: det är så planen ser ut. Tills Phaets logiskt ordnade värld börjar spricka i fogarna.

Kommentar
Den här kommer ju egentligen ut på engelska i februari 2015, men Modernista ger ut den redan nu i november. Yay! Jag tror inte att jag har läst någon bok där rymden är miljön. Ska bli intressant läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar