3 januari 2015

Läst i december + Januari TBR





Musta kuin ebenpuu (Lumikki Andersson #3) av Salla Simukka
Uppstigandet (The Dove Chronicles #1) av Karen Bao
Viettelys (The Wolves of Mercy Falls #4) av Maggie Stiefvater
Jag ska hitta dig en dag av Joy Fielding
Cats - de knepiga katternas bok av T.S. Eliot
Maresi : Krönikor från Röda klostret av Maria Turtschaninoff
The Infinite Sea (The 5th Wave #2) av Rick Yancey

Sammanlagt: 7
Antal böcker: 6
Antal mellanböcker/noveller+samlingar: 1
Antal seriealbum: 0
Månadens favoritbok: -

Sammanfattning: En riktigt bra läsmånad faktiskt. Gillade Maresi väldigt mycket, även Musta kuin ebenpuu, Uppstigandet, The Infinite Sea och Viettelys var bra. Cats - de knepiga katternas bok var en söt och mysig liten kattnovellsamling. Jag ska hitta dig en dag var helt okej, men gillade att den had en tvist som jag verkligen inte såg komma. Jag ska försöka få recensioner, eller åtminstone minirecensioner, skrivna på de här snart (det går lite dåligt med det). 



Januari TBR

Jag hade ju egentligen tänkt börja med mitt projekt att läsa mina olästa böcker i bokhyllan och TBR Jar challenge i januari, men eftersom jag fortfarande har en hög med biblioteksböcker som jag verkligen vill läsa och prioritera så tänkte jag först få dem lästa och sedan börjar jag med mina utmaningar. Jag håller på att läsa Nattfilm nu och tycker den är bra än så länge. Jag vet inte riktigt vilken jag ska börja med till nästa eftersom det finns så många att välja mellan. Någon som har något tips? ;)



January 2015 TBR pile read-along: Sarah J. Maas - Throne of Glass
Jag ska även försöka läsa Throne of Glass i januari, men jag vet inte om jag hinner enligt deras lässchema. Jag funderar även om jag borde läsa The Assassin's Blade (prequel novellerna) före eller efter Throne of Glass. Någon som kan rekommendera vilket är bättre?

Vad har ni tänkt läsa i januari?

8 kommentarer:

  1. The Miniaturist har jag blivit nyfiken på efter att ha hört en del om den på booktube :). Annars är ju Agatha Christie aldrig fel :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror det blir Agatha Christie till nästa då den är ett två veckors lån :D Men är också väldigt nyfiken på The Miniaturist ^^

      Radera
  2. Vad roligt att du börjat läsa på finska! Borde nog göra det jag med, både för att det finns mycket som inte är översatt till svenska men finns på finska och för att min finska definitivt kan förbättras ... Maresi vill jag läsa, hoppas på recension på den! :)

    Sv igen: Måste nog försöka läsa Outtalat på engelska med någon gång, då är den ju antagligen ännu bättre! :) Ja, LÄS MÖRK ÄNGEL! Så himla bra.

    Okej, tack för svaret! Men alltså av någon anledning gick det att lägga till böcker för mig nu plötsligt? :O La inte till Hedda (tack för det!) men en annan bok som inte fanns ... måste undersöka saken närmare då ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Tänkte försöka läsa en del böcker på finska av exakt samma orsaker som du har (och också för att jag inte vill köpa varendaste bok som jag vill läsa på engelska om den nu en gång finns på finska i biblioteket xD).

      Radera
  3. Jag har inte läst någon av böckerna, men om jag vore du skulle jag läsa The Miniaturist (eftersom dess framsida är så fin ;)). I övrigt så skulle jag nog läsa Throne of Glass innan The Assassin's Blade, för att jag tror att ma får ut mest av båda böckerna i såna fall. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är väldigt nyfiken på The Miniaturist så kommer att läsa den efter Agatha Christie :) Okej, tack för din kommentar, då kommer jag nog att läsa Throne of Glass först :)

      Radera
  4. Skuggan av Anna tycker jag du ska läsa snart! När jag läste den tyckte jag den var bra! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, bra. Ska ha den i åtanke när jag väljer bok efter The Miniaturist :)

      Radera