4 juli 2013

Beautiful Disaster

Titel: Beautiful Disaster
Serie: Beautiful #1
Författare: Jamie McGuire
Antal sidor: 416
Utgivning: Simon & Schuster UK, 2012
ISBN: 978-1-47111-503-5 (häftad)
Inbunden : Amazon | Adlibris | Bokus
Häftad: Amazon | Book Depository | Adlibris | Bokus | Bokia


badge1
Betyg:
4/5

Abby flyttar till en ny stad med hennes bästa vän America för att komma ifrån sitt förflutna och börja om. Men väl där träffar Abby på Travis, den temperamentiska, snygga killen med tatueringar, som slåss i fight klubbar och är en one night stander. Genom ett vad börjar en vacker, men destruktiv vänskap och förhållande.

Innan jag började läsa boken läste jag några negativa recensioner om Beautiful Disaster och fick för mig att det var Abby som Travis var våldsam mot, men han slog eller misshandlade henne inte på något sätt som det förekommer i våldsamma förhållande, våldsamheten var riktade mot andra. Det som jag fick var ett vackert, men destruktivt förhållande på många sätt. Okej, visst. I verkliga livet skulle jag inte uppskatta om min partner var svartsjuk, besatt, aggressiv och våldsam. Men som en fiktiv karaktär gillade jag Travis fast man vet att sådana killar ska man hålla sig borta från. Första gången som han kan glömma bort att supa sig full och dra hem kvinnor för att ligga med dem. Abby var bra för honom och fick honom att rycka upp sig fast han gjorde sina misstag och man såg hur mycket han älskade och behövde henne, fastän hans beteende ibland kunde ringa lite varningsklockor.

Jag gillade dem bäst när de bara var vänner och inte riktigt visste var de hade varandra. Då fanns det många fina stunder som mitt hjärta bara smälte, de var attraherade av varandra men överskred inte gränsen och deras konversationer kunde vara ironiska och underhållande. De var helt enkelt mysiga och hade en bra kemi med varandra då. Men när de väl blev tillsammans så kände jag mig ibland lite smått utmattad. De var som en berg och dalbana och man visste inte riktigt var man hade dem då de plötsligt kunde vela fram och tillbaka för misstag de gjort bara för att inse att de ändå inte kan vara utan varandra. Man blev lite smått galen på dem. En annan sak som jag reagerade på var att varför ingen anmälde eller gjorde något när Travis slog skiten ur några killar i skolan? Man brukar ju få ett straff för sådant, kvarsittning, avstängning eller något. Men inte en enda gång kom det upp något sådant.

Abbys bästa vän America, ibland visste man inte riktigt var man hade henne heller. Hennes orsaker att göra slut med Shepley kändes inte alls genomtänkta och man hade bara lust att ruska i lite vett i henne. Men hon visade i flera fall att hon var på sin bästa väns sida i alla situationer, fastän man ibland blev lite förvirrad om hon vill att Abby och Travis ska vara ihop eller inte. Hon ändrade sin åsikt i samma takt som de gjorde.

Men jag gillade Beautiful Disaster ganska så mycket ändå trots att den ibland hade sina brister. Den var beroende framkallande, kunde vara helt underbar, men samtidigt också katastrofal. En berg- och dalbana. Walking Disaster, som är skriven ur Travis perspektiv, har jag hemma i bokhyllan men jag tror jag ska vänta ett tag med att läsa den då jag inte vill läsa dem så tätt inpå varandra. Det ska bli intressant att läsa ur Travis synvinkel.

Andra delar i serien:
1. Beautiful Disaster
2. Walking Disaster

2 kommentarer:

  1. Den verkar bra, har varit intresserad av att läsa den ett tag så det kanske är hög tid att köpa den :)

    SvaraRadera
  2. […] Indelible (The Twixt #1) av Dawn Metcalf The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky The Distance Between Us av Kasie West The Chosen One av Carol Lynch Williams Going Vintage av Lindsey Leavitt Pretty Girl Thirteen av Liz Coley Code Name Verity av Elizabeth Wein Anna Dressed in Blood (Anna #1) av Kendare Blake Beautiful Disaster och Walking Disaster (Beautiful #1-2) av Jamie McGuire (recension) […]

    SvaraRadera