28 juli 2013

Lässvacka och bloggtorka

Jag känner att jag har en liten lässvacka just nu. Jag har gett upp på både Påven Johanna och Tillintetgjord som jag skulle läsa i läsplaneringen. Halvvägs genom Påven Johanna valde jag att se på filmen istället fastän bok vs film inte alltid stämmer så mycket, men jag kände mig nöjd och kunde lägga boken åt sidan.

Just nu har jag Stolthet och fördom (jag var till och med tvungen att byta till en äldre upplaga som inte är lika tjock) och Sandmannen (gah en tegelsten) från läsplaneringen som jag ska försöka läsa till slut för det är böcker som jag faktiskt vill läsa, men jag tror att stunden just nu är inte rätt för att läsa dem. Jag läser någon sida/ett kapitel och lägger dem åt sidan för att sedan göra något annat. Eftersom de är bibliotekslån vill jag inte skjuta upp dem alltför länge. Så nu funderar jag bara på att bita ihop och läsa igenom dem eller lämna tillbaka och låna dem vid ett senare tillfälle. Däremot är jag mer peppad på att läsa mina egna böcker, men först måste jag bestämma mig vad jag ska göra med de två jag nämnde ovan då jag inte tycker om att lämna böcker på hälft.

Även recensioner och andra veckodagars inlägg som "Waiting on Wednesday" och "En smakebit på søndag" har fått bli lidande. Jag försöker komma ikapp med recensionerna så det är i alla fall någonting, men ibland känns även de som en belastning. Jag ska i alla fall försöka komma in i bloggandet igen genom att variera med lite fler veckodagars inlägg och försöka skriva recensioner genast eller senast en dag efter att jag läst en bok för det blir lätt att jag bara struntar i att skriva en recension om det går alltför länge.

Såja, känns lite bättre när man fått skriva ut!

4 kommentarer:

 1. Ibland har man svackor och det måste man väl få ha. Det är tråkigt om det börjar kännas som ett tvång med läsning och bloggande. Man får vänta tills man har läslust igen, antar jag. Påven Johanna har jag läst och tyckte var ok, men du gjorde nog rätt som gav upp den.

  SvaraRadera
 2. Ja, man får helt enkelt vänta ut. Tror jag samtidigt känner lite stress med att hinna läsa alla böcker man vill hinna läsa, men ska låta det ta sin tid. Tänkte när det en gång finns filmen och det går trögt med boken så ser jag på filmen istället.

  SvaraRadera
 3. Jättetråkigt med svackor, men lusten brukar ju komma tillbaka till sist. Viktigast är väl att du inte pressar dig till något. Hoppas den kommer snart igen. :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det enklaste är väl att ge upp på böcker som har stoppat läslusten. Känns mycket bättre nu :)

  SvaraRadera