27 juli 2013

Magin

Titel: Magin
Originaltitel: Magic Study
Serie: Yelena Zaltana/Study #2
Författare: Maria V. Snyder
Översättare:  Arthur Videlius
Antal sidor:  363
Utgivning: Förlaget Harlequin, 2013
ISBN: 978-91-640-7767-7 (häftad)
Häftad: Harlequin |
Adlibris | Bokus | Bokia

badge1
Betyg: 4/5

Tack så mycket till Harlequin för recensionsexemplaret!

Det kan förekomma spoilers i recensionen!


Yelena har begett sig till Sitia, platsen där hon föddes, för att gå i en magiskola och för att en avrättningsorder på henne har getts ut i Ixia. Men trots att hon har sina hemrötter där känns Sitia främmande och hon behandlas även som en fiende. Nu måste hon lära sig att kontrollera sin magi samtidigt som unga flickor blir kidnappade och mördade. Tiden är knapp. Kommer hon att kunna hitta mördaren? Kommer hennes magiska krafter att rädda eller döda henne?

Jag såg verkligen fram emot att läsa andra boken efter att jag läste Giftet som jag gillade väldigt mycket och var min favorit förra månaden. Jag blev lite orolig att Magin inte skulle leva upp till förväntningarna, men den var faktiskt riktigt bra! Jag tyckte det var intressant att se hurdan Yelenas familj och släkt var, och hur de andra magikerna använde sina krafter. Ibland kändes vissa saker inte så trovärdiga, men det gjorde inget för det hände hela tiden saker och spänningen var ofta på topp så man tänkte inte så mycket på det som störde en.

Som i första boken fortsätter Yelena att vara självständig och stark och kastar sig in i farliga situationer. Jag gillade speciellt den delen när hon var på väg till magiskolan med brodern Leif. Där beundrade jag henne över hur hon kunde vara så modig och klipsk. Fastän jag gillar honom väldigt mycket kände jag inte precis lika mycket för Valek som jag gjorde i Giftet, jag vet inte riktigt vad det beror på - men de är fortfarande så passliga för varandra. Andra nya personer som jag gillade var Nutty, Dax, Zitora och Yelenas föräldrar. De verkade vara människor som man kunde lita på. Det var även roligt att få läsa om Ari och Janco igen. Cahil gillade jag inte riktigt. Han verkade så..någonting när han plötsligt bytte sida hela tiden. Leif gillade jag inte i början, men man kunde förstå honom.

En annan del som jag verkligen tyckte om var Yelenas kontakt med hästarna. Jag älskade de simpla dialogerna som de kunde föra med varandra. Äpplen och mintkarameller ska det vara! :)

Jag ser verkligen fram emot att läsa Elden som kommer ut nästa vecka! Sedan blir det att vänta på fortsättningen som kommer ut på engelska nästa år.

Andra delar i serien:
1. Giftet
1.5 Assassin Study
2. Magin
3. Elden
3.5 Power Study
3.6 Ice Study
4.
5.
6.

2 kommentarer:

  1. […] av Becca Fitzpatrick 65. Alice i Zombielandet av Gena Showalter 66. Wither av Lauren DeStefano 67. Magin av Maria V. Snyder 68. The Summer I Became a Nerd av Leah Rae Miller 69. Destroy Me av Lauren […]

    SvaraRadera
  2. […] böcker i serien: 1. Giftet 2. Magin 3. Elden 4. 5. […]

    SvaraRadera