22 oktober 2014

Sisterhood of the World Bloggers AwardJag såg att både Countless Books och Vargnatts bokhylla har nominerat mig till The Sisterhood of the World Bloggers Award. Tack så  väldigt mycket! :D

Den som blivit nominerad ska:
1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor


Det kommer bli ganska långt, för jag babblar på en del men här kommer i alla fall mina svar på frågorna jag fått och tills sist mina nomineringar och de 10 frågorna.

Countless Books frågor:
1. Name some of your book boyfriends.
Warner från Shatter Me, Dmitri från Vampire Academy, Valek från Study serien, Victor från In The Company of Killers.

2. Favorite book series?
The Hunger Games kommer nog säkert alltid vara en favorit.

3. Which is your favorite "book to movie/tv-show" adaptation?
Hm, The Hunger Games måste jag svara igen. Och så gillade jag filmen till The Book Thief, men jag har inte läst boken än..

4. Where do you buy your books?
Jag köper största delen från adlibris eller book depository. Ibland köper jag från "Finska bokhandeln" här i stan (men utbudet på det jag vill ha är inte alltid så bra) eller om jag är i Helsingfors så från Akademiska bokhandeln.

5. Favorite stand alone?
Det är nog Stolen av Lucy Christopher, Strimmor av hopp av Ruta Sepetys och The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender av Leslye Walton. Kan inte riktigt välja en.

6. Favorite cover?
Det finns väldigt många omslag som jag gillar, men jag brukar oftast tänka på det här omslaget först när jag tänker på fina omslag..så ja, mitt favorit omslag:

7. Do you like paperbacks/hardbacks or e-books the most?
Jag gillar inbundna böcker mest, men även häftade/pocketar fungerar bra. Det där med e-böcker har jag inte riktigt blivit så van med än.

8. How many TBR-books do you currently have on your bookshelf?
Nu tänker jag faktiskt gå och räkna alla mina olästa böcker i bokhyllan. Ett ögonblick!
Svenska: 44 + engelska: 171 = 215 böcker (och så har jag en del i min e-läsare o kindle app, men de får vara). Fast "problemet" jag tycks ha är att jag köper alla böckerna i en trilogi/serie fastän jag inte ens har läst första boken så jag har väldigt många olästa serier i hyllan. Det positiva är ju att jag har såå många böcker att se fram emot att läsa.

9. How do you organize your books on your shelf?
Jag har egentligen inte riktigt någon ordning på hur jag organiserar böckerna än, då de är proppfyllda med böcker från hyllplan till hyllplan (och i pafflådor). Jag försöker ha böcker av samma författare ihop. Men när jag får större utrymme och fler bokhyllor så tänkte jag organisera dem enligt författare eller genre.

10. When did you start to buy/collect books?
Jag köpt lite böcker i mina unga tonår och var med i Pollux och Funtasie Club, men sedan hade jag en lång paus från läsningen. När jag väl började bokblogga under vintern 2012 så började jag köpa böcker allt mer oftare och nu har det väl lite spårat ut.. Not gonna stop! ;)


Vargnatts bokhyllas frågor:
1. Vilka bilderböcker gillade ni som barn?
Jag har egentligen inte så mycket minnen från bilderbokstiden.. men Mumin och Astrid Lindgrens har jag alltid gillat. Och så hade vi en hel hög med sådana där Walt Disney som bilderböcker (Kalle Anka, Törnrosa, Robin Hood osv.) i min bokhylla, så nostalgiskt. Kommer någon ihåg om man fick dem från någon bokklubb eller nåt?

2. En bok som du önskar att du kunde läsa för första gången igen?
Det kunde vara Stolen av Lucy Christopher, Strimmor av hopp av Ruta Sepetys eller The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender av Leslye Walton.

3. Hur ser din perfekta lässtund ut?
Min perfekta lässtund är när jag ostört får läsa en bok i soffan eller sängen invirad i en filt och katten som ligger på min mage/benen ♥  Eller sedan sådana småstunder som man hinner läsa (ostört) några sidor, ett kapitel eller så på t.ex. någon lunchpaus.

4. Är hela din familj intresserad av böcker och läsning?
Nepp, endast jag i familjen som är intresserad av böcker/läsning. Önskar jag hade någon som jag kunde prata böcker med..

5. Köper du helt eller lånar på biblioteket?
Jag både köper och lånar. Jag lånar de böcker som jag nödvändigtvis inte vill köpa och köper de jag vill äga/inte finns på biblioteket (biblioteket här är inte en så bra källa för största delen av de engelska ungdomsböcker som jag vill läsa, de som inte blir översatta till svenska eller finska då).

6. Vilken är den bästa bokpresent du fått?
Jag brukar inte få bokpresenter :( Men en gång när jag bad om en så gav mamma mig en sådan..book-seat liknande grej som man kan ha boken på när man läser, den har kommit väl i användning så det är väl den bästa :)

7. Det flesta frågorna är ju positiva, men vilken bok har du verkligen inte gillat?
Jag brukar oftast gilla de flesta böcker jag läser, antingen gillar (väldigt) mycket eller så lite mindre (aka att de hamnat i kategorin "de är okej". Men jag kan inte komma på någon bok som jag verkligen ogillat, en sådan som jag skulle slänga i elden för att jag verkligen inte gillar den.. Kanske jag är för snäll när jag bedömer böcker?

8. Kan man ha för mycket böcker?
Nej, det tycker jag inte. Man får väl bara försöka hitta mer utrymme till dem ;D

9. Är det någon årstid du läser mer eller mindre på?
Jag har faktiskt inte tänkt på det tidigare, men tror inte direkt att någon viss årstid påverkar läsningen. Det beror mer på om jag har mycket att göra under någon viss månad/månader. Då när jag har både jobb och studier kan det bli mindre läsning.

10. Den absoluta bästa boken du vill berätta om för världen just nu?
Ganska svårt att säga när det gäller just den här frågan, nästan så att jag skulle vilja nämna böcker som jag inte ens har läst än, men som jag tror att världen borde läsa just nu..
Men några av mina favoriter jag nämnde tidigare kanske.

Jag är inte riktigt säker på vem alla som blivit nominerade redan, men:

Jag nominerar..
1. 23 minuter
2. I regnet
3. Nakit
4. boktok73
5. Mias bokhörna
6. C.R.M. Nilsson
7. Sara på Beas bokhylla
8. Judit på Beas bokhylla
9. Bea på Beas bokhylla
10. Lottens bokblogg

..med frågorna:
1. Har du någon eller flera författare som är så att säga en auto-buy (du köper deras nya/gamla böcker utan att ens t.ex. veta vad den handlar om)?
2. Är det någon bok du längtar extra till som inte har getts ut än?
3. Brukar du förhandsbeställa böcker eller köper du när de kommer ut?
4. Är du med i någon bokcirkel?
5. Om du fick välja skulle du vilja jobba på ett bibliotek, bokförlag eller en bokhandel och varför?
6. Är du en all läsare eller är det någon sorts bok/genre som du inte läser (inom skönlitteratur och biografier, inte faktalitteratur)?
7. Har du någon "regel" på hur ofta och hur många böcker du får köpa?
8. Vilka är dina favorit tv-serier?
9. Om du fick vara bästa vän eller en familjemedlem med någon bok-, tv/filmkaraktär eller författare, vem skulle det vara?
10. Har du något/några tips på någon bok/något bokrelaterat man bara måste köpa som julklapp i år?

8 kommentarer:

 1. Tack för nomineringen! Ska ruva på mina svar lite :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag har svarat nu, men valde att inte skicka vidare eftersom så många redan fått den. Men det var kul att svara!

  SvaraRadera
 3. Tack för nomineringen, men har precis gjort den :)

  SvaraRadera
 4. Tack för nomineringen :) Kommer att göra den om ett par veckor.

  SvaraRadera
 5. Nu har jag svarat på dina frågor. Tack för nomineringen:).

  SvaraRadera
 6. Nu finns mina svar äntligen!
  http://boktok73.blogspot.fi/2014/11/sisterhood-of-world-bloggers-award.html

  SvaraRadera