17 februari 2015

Top Ten Book Related Problems I Have


Varje tisdag anordnas Top Ten Tuesday av The Broke and the Bookish
som går ut på att ge sin topp 10 i ett valt ämne. Den här veckan är det:
Top Ten Book Related Problems I Have

1. Jag köper mer böcker än jag hinner läsa.

2. Fastän jag är supertaggad att läsa en bok som jag nyligen köpt/fått, låter jag ändå den ligga där i flera månader-1 år innan jag läser den.

3. Jag har en tendens att köpa alla böcker i en serie på en gång utan att ens veta om jag kommer att gilla den första boken (jag har 10+ hela trilogier/serier i hyllan just nu som jag inte har börjat på).

4. Fastän jag har 250+ olästa böcker så lånar jag ändå en hel del från biblioteket istället för att läsa mina egna.

5. Jag har ingen i min närhet att prata böcker med, vilket är lite tråkigt, om man vill diskutera böcker eller bara säga "läs den här!" om man läst någon bra bok.

6. Jag har inte utrymme för alla mina böcker i bokhyllan så hälften av böckerna ligger i lådor och i högar på golvet. Ska se till att skaffa en lägenhet med utrymme för fler bokhyllor.

7. Böcker som hör till en serie ska matcha med varandra när det gäller omslag, höjd och typ (inbundet/pocket).

8. Jag skulle gärna vilja läsa en bok på 3-4 dagar som jag gjorde för ett par år sedan, men senaste året har det tagit upp till 1-2 veckor innan jag får en bok läst och det kan ibland göra att jag tappar läslusten för en kort tid.

9. Jag har svårt att göra mig av med böckerna jag äger, förutom om jag vet att det är bok som jag har dubbletter av eller ogillar (vilket är sällan).

10. Det allra största "problemet" är ju väl att det finns alldeles för många böcker som jag vill hinna läsa, men inte kommer att hinna läsa.

9 kommentarer:

 1. Punkt 2 känner jag verkligen igen mig i! Jag är väldigt bra på att köpa en bok och så dröjer det jättelänge innan jag läser den... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något som jag tänker försöka ändra på under 2015 - att försöka läsa en bok jag köpt/fått inom högst 2 månader. Åtminstone största delen i alla fall :)

   Radera
 2. Nummer fem verkar det vara flera stycken som har med :) Jag har det lika, folk runt mig läser, men inte i samma utsträckning som jag gör och skulle bli ganska trötta på bokprat om jag pratade om det så mycket som jag kanske känner för ibland :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis! Fast som tur har man ju vänner på nätet som man kan bokprata med och så, eller helt enkelt bara skriva om det på sin blogg :)

   Radera
 3. Många klockrena punkter. Punkt 2 känner jag definitivt igen mig i. Jag är lite rädd för att The Age of Miracles av Karen Thompson Walker kommer gå det ödet till mötes, trots att jag är riktigt sugen på den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte riktigt hur det kommer sig att det går så. Först är man jäkligt taggad och kanske t.o.m. förhandsbokar en bok och så får den vänta i en massa månader innan den blir läst. Fast det är något som jag försöker ändra på under 2015 att åtminstone läsa en stor del av de böcker jag köpt/fått inom ~2 månader :)

   Radera
 4. Punkt 3 där har jag gjort många gånger. Eftersom det oftast inte blir så bra så försöker jag sluta med det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, tur att man inte är den enda ;) Jag kommer själv att ha som mål att jag bara får köpa fortsättningen i en serie efter att jag läst den föregående delen i samma serie. Hoppas i alla fall att det skulle minska på sådana där bulk köp (men boxar räknas inte med i den "regeln" :D)

   Radera
 5. Känner igen mig på så många punkter ;)

  SvaraRadera