18 februari 2015

Waiting on Wednesday: Enklav
Waiting On Wednesday började hos Breaking the Spine,
och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man ser fram emot.


Enklav av Ann Aguirre
(Razorland #1)
Releasedatum: 20 februari 2015

New York har decimerats av krig och pest, och större delen av invånarna har tvingats migrera till underjordiska enklaver, där den förväntade livslängden knappt överstiger tjugo år. När Deuce fyller 15 intar hon rollen som Jägarinna, och hon paras ihop med Fade, en tonårig Jägare som bodde uppe på ytan när han var liten.

När de upptäcker att den angränsande enklaven håller på att utplånas av tunnelmonster - Freaks - som tycks bli allt mer organiserade, så vägrar de äldre att ta hänsyn till deras varningar. Och när Deuce och Fade försätts i exil från enklaven, måste flickan som fötts i mörkret överleva i dagsljuset - vägledd av Fades avlägsna minnen - i ruinerna av en stad vars befolkning förtvinat till några få farliga gäng.

Ann Aguirres rafflande roman är berättelsen om två unga människor i en apokalyptisk värld, som ställs inför faror - och känslor - som de aldrig tidigare upplevt.


Kommentar: 
Jag hade tänkt läsa Enklav på engelska, men nu kommer den så passligt ut på svenska av Modernista. Har hört bra om den här trilogin så ser fram emot att läsa den.

1 kommentar:

  1. Hej Lena ! :)

    jag har ett segment under planering på min blogg som heter Mer kärlek åt bokbloggarna. Det går ut på att 2 bokbloggare/månad får chansen att presentera sig själv och sin blogg, lite som gästbloggare. Inlägget skulle baseras på 20 frågor som jag har fixat ihop som alla är frågor om bloggandet, böcker eller dig själv. Frågor som känns för personliga får man självklart lämna bort. Du får själv välja hur frågorna besvaras (videoinlägg, bilder, i punktform, text, rim etc.).

    Skulle vara väldigt roligt att ha dig som en av bloggarna. Vill såklart sprida extra mycket bloggkärlek åt de finlanssvenska bokbloggarna :) du skulle alltså ha minst 2 veckor på dig att besvara frågorna (dagen för ditt inlägg kan vi planera efter ditt tidsschema).

    Hör av dig om du är intresserad :)

    SvaraRadera