19 februari 2015

YA's historia

Åh, skulle vara så intressant att gå någon sådan här "The Golden Age..." kurs! Epic Reads har gjort en kort video om YA's historia. Man märker ju definitivt hur dagens YA har brett ut sig.
Såg några okända titlar från de tidigare åren som jag skall ta en lite närmare titt på, men Sweet Valley High och några Goosebumps läste jag i mina yngre år.


2 kommentarer:

 1. Hej! Det här har nu ingenting att göra med inlägget ÖVER HUVUDTAGET men hur komplicerat tycker du "the strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender"s språk är? Jag har inte läst en enda bok på engelska, men skulle vilja läsa den. Så tror du man klarar av den om man har relativt bra kunskaper trots allt? (Via film, sång, skolan och så) Jag kan läsa bloggtexter helt på engelska och förstå i princip allting, men jag tror det kan vara anorluna med böcker ... tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elvira! När jag började läsa Ava Lavender så var jag tvungen att läsa om vissa meningar ett par gånger för att komma in i författarens skrivsätt då det inte var en text som man bara flög igenom. Det är ingen lättläst bok vare sig när det gäller språket eller handlingen (den innehåller en ganska hemsk scen mot slutet av boken..). Den har ett ganska..lyriskt/vackert språk eller hur man nu ska säga. Så som den allra första bok på engelska kan det vara att den är lite för svår att läsa, men det betyder ju inte att du inte skulle "klara av" att läsa den då det ju helt beror på personen :)
   Om du vill så kan du ju läsa prologen/lite av första kapitlet här (klicka på omslaget för att komma till previewen) för att se om språket är komplicerat för dig http://www.amazon.com/The-Strange-Beautiful-Sorrows-Lavender-ebook/dp/B00IASYIQQ
   Kanske du skulle kunna börja låna lättare engelska böcker från biblioteket och på det sättet bekanta dig med att börja läsa böcker på engelska (innan du läser Ava Lavender).

   Jag anser dock att Ava Lavender är en bok du ska läsa förr eller senare i livet! ^^

   Radera