31 januari 2014

Bokbloggsjerka - förlag med bra böcker

jerka11 Äntligen är det helg. Har sett fram emot det hela veckan och nu kan man bara ta det lugnt! Den här jerkan undrar Annika vilket förlag vi tycker släpper flest bra böcker per år?

Det finns självklart många bra förlag som ger ut många bra böcker varje år (men jag har kanske inte hunnit läsa dem än), men om jag ska välja ett 'favoritförlag' så är det nog Modernista. Men det beror också på hur de bemöter oss bokbloggare. Ett annat förlag är Sekwa, deras bemötande är också något som jag uppskattar väldigt mycket, men däremot har jag än så länge bara läst ett par böcker (jag har dock böcker från dem som tar upp en halv hyllplan och väntar på att bli lästa).

Om vi nu skulle återgå till frågan då. Modernista, eftersom de varje vår och höst skickar ut mail om deras kommande utgivning. Och varje gång hittar jag massor med böcker som jag vill läsa, men försöker alltid att begränsa ner det till de jag verkligen, verkligen vill läsa. De är också det förlag som jag läste flest böcker av under 2013.
modernistahyllan
Här är Modernista böcker som jag fått och som släpptes under 2013 (förutom Divergent) och tar upp ett helt hyllplan. Det är bara Svarthuset och Kvinnan i svart som jag inte har hunnit läsa än, Helioskatastrofen föll mig inte riktigt i smaken (fast det var ändå en intressant läsning) men de alla andra har jag gillat väldigt mycket och hoppas att få läsa mer av dem.

Har ni något favoritförlag?

10 kommentarer:

 1. Håller helt med dig. Modernistas och Sekwas bemötande har stor betydelse.

  SvaraRadera
 2. Åh, såna böcker tycker jag om. Modernista blir nog en storfavorit hos mig:).

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också modernista, både för böckerna och för det positiva och trevliga bemötandet man får :)

  SvaraRadera
 4. Modernista har fått mycket beröm i veckans jerka. Och jag kan hålla med, de har en fin utgivning. Ska ha bättre koll på dem i fortsättningen :).

  SvaraRadera
 5. Modernista släpper verkligen en hel del bra böcker.

  SvaraRadera
 6. Modernista är ett bra förlag på alla sätt :)

  SvaraRadera
 7. Modernista är en favorit hos mig med :)

  SvaraRadera
 8. Modernista och Sekwa fick vara med i mitt inlägg den här veckan också!

  SvaraRadera
 9. För mig är det Minotaur som gäller, brittiska kriminalromaner, min passion, min last...

  SvaraRadera