1 januari 2014

Läsutmaningar 2013 och 2014

Utmaningarna för 2013 gick lite sisådär. Goodreads challengen hade jag 100 böcker som mål och läste 99 böcker vilket är väldigt bra ändå. Läsplaneringen som jag försökte med gick inte riktigt som jag hade tänkt mig när hösten började. Boktolvan läste jag 6 av 12 författare. Författarfemman läste jag 3 av 5. Av klassikerna läste jag inte en enda och Tre på tre läste jag bara en utav tre. Läs-a-loten som var nu under den senaste veckan så fick jag bara ett mål avklarat då lästiden inte riktigt blev prioriterad under helgen.. Men eftersom jag ändå vill ha några utmaningar under det nya året så kommer jag att delta i följande:

Det första är egentligen att jag ska till största delen med hjälp av dessa utmaningar koncentrera mig på mina egna böcker (i skrivandets stund 126 olästa) och undvika att låna från biblioteket (i alla fall tills min egen hög har minskat). Det kan vara en utmaning i sig då jag lätt får för mig att jag måste låna böcker i stället fast jag har hur mycket som helst hemma..

2014goodreads
Goodreads challenge
: Under 2013 hade jag 100 böcker som mål och då visste jag inte ens hur många jag kommer att lyckas med då det var första året som jag faktiskt hade en lista över hur många och vilka böcker jag läst. Hösten gjorde så att jag inte hade så mycket lästid som jag vanligen brukar ha. I år tänker jag ha ett litet mindre mål med 80 böcker, mest för att jag inte vill att det ska kännas pressande att få 100 böcker lästa under studie- och jobbtiderna. Egentligen är det ju inte viktigt hur många böcker man läst, men lite kul att ha ett mål att nå i alla fall.

Kaosutmaningen 2.0: Jag var inte med i kaosutmaningen förra året så jag tänkte vara med nu i år då det kan vara en rolig utmaning. Jag kommer inte att ha utmaningen i åtanke när jag väljer och läser böcker för vid halvåret och årets slut fyller jag i för alla de punkter som jag läst en bok. Det ska i alla fall bli roligt att se om jag lyckats få ihop 20 punkter när utmaningen är slut utan att aktivt ha valt böcker baserat från listan.
Utmaningen är i gång under 1.1 - 31.12.2014, man ska läsa 20 av 40 böcker och böckerna får bara förekomma en gång på listan. Mer information och den fullständiga listan kan du hitta hos Pocketlovers inlägg.

Bokskål: Det här får vara min egna utmaning. Varje månad kommer jag att köra med bokskål (book jar) för att få mina olästa böcker lästa. Jag tror att jag varje månad kommer antingen med hjälp av random generator eller en vanlig bokskål välja en eller två böcker från den här listan där alla mina olästa böcker finns listade.

Teman: Läsplaneringen fungerade inte så bra som jag hade tänkt, men jag har ändå funderat på att ha någon sorts tema varannan månad så att jag skulle få några av mina böcker på tbr-listan lästa som annars kanske inte skulle bli lästa direkt. Jag har redan tre olika teman i tankarna.

Tre på tre och läs-a-lot: Till sist tänker jag även delta i lite mindre utmaningar som hoppeligen ordnas i år igen. Tre på tre 2013 lyckades inte särskilt bra, men ska ge ett nytt försök om den ordnas i höst igen. Läs-a-lot verkar vara lite varierande så beroende på när de hålls så kommer jag att delta i dem med.

Jag tror det var alla utmaningar som jag kommer att ta del av i år.

1 kommentar:

  1. […] jag nämnde i min läsutmaningspost för 2014 kommer jag att varannan månad ha någon sorts temaläsning och tänkte ha den första nu […]

    SvaraRadera