27 februari 2014

10 serier..

Jag har blivit riktigt peppad på att avsluta serier efter mitt februari lästema och för att jag så gärna vill påbörja några nya utan att ha tiotals påbörjade serier. Så jag har tänkt att jag måste avsluta fem serier innan jag kan börja med några nya serier. Jag vet inte hur länge det kommer att ta, men jag hoppas innan sommar i alla fall : )

Fem serier att avsluta..


Silo trilogy
1. Silo: Jag har läst Wool och håller på att läsa Shift nu. Jag tycker inte att det egentligen händer så mycket som gör att jag blir blown away, men det här är en rätt så intressant och fascinerande värld att läsa om. Det är så mycket som jag vill veta mer om och skulle vilja se med egna ögon om hur det egentligen fungerar med världen som de föds, lever och dör i (en film skulle kanske vara bra?)

delirium
2. Delirium: Jag har bara läst Delirium och kommer ihåg att slutet gjorde mig alldeles..ja en cliffhanger helt enkelt. Jag var tvungen att läsa min recension för att komma ihåg vad jag egentligen tyckte (läste den i maj 2013) och det var tydligen en riktigt bra läsupplevelse. Måste läsa vidare för att veta hur det fortsätter.

ShatterMeTrilogy
3. Shatter Me: Jag läste första boken (Shatter Me/Rör mig inte!) på svenska förra sommaren. Och ja..Warner. Give me more Warner! Jag är så jäkla peppad på att läsa Ignite me för jag har sett så många booktubers (har inte vågat läsa några recensioner) som har hyllat den i sina wrap-ups/book hauls och whatnot att jag bara måste ta itu med andra boken snart! (Fast jag funderar på att läsa resten av böckerna på engelska..får se.)

legend_trilogy
4. Legend: Läste Legend i maj förra året och som jag gillade väldigt mycket (eftersom jag tydligen hade gett 4.5 stjärnor åt den och såklart har jag ingen recension att gå tillbaka till...). Det har återigen gått en lite alltför lång tid sedan jag läste för att ha koll på vad jag kommer ihåg och egentligen tyckte om karaktärerna och så, så att läsa resten av serien snart låter inte så illa.

Iron Fey
5. Iron Fey:  Jag har endast de två sista böckerna kvar att läsa och ska bli skönt att avsluta serien inom en snar framtid. Jag har gillat serien, men inte riktigt fastnat för någon av karaktärerna. Katten Grimalkin är en stor favorit dock.

Bubblare (serier som också skulle vara bra att avsluta): Wither, Vampire Academy, The Pledge, The Body Finder, Soul Screamers, The Mortal Instruments


 

..innan jag kan börja på fem nya serier:


Jag räknade att jag har åtminstone 25 (+4 första böcker som jag inte vet om jag kommer att köpa fortsättningen på) serier som jag skulle kunna börja på.. (och jag tänker inte räkna med de nya serier som kommer med min nästa beställning eller under 2014 :|), men det finns ändå några som jag är väldigt, väldigt peppad på att börja läsa:

darkest minds

1. The Darkest Minds: The Darkest Minds Never Fade....vad? Jag hörde en gång på någon booktubevideo att titlarna i serien skulle (kunna) bilda en mening, men titeln för tredje boken har inte avslöjats än och jag är så nyfiken. Det här är en serie som jag verkligen ser fram emot att få påbörja då den har hyllats så. Jag är bara lite rädd att jag kommer att ha för höga förväntningar, men egentligen vet jag inte ens vad jag ska förvänta mig av den då jag inte exakt vet vad den handlar om (det är ett tag sedan som jag läste handlingen och det kanske bara är bra så).

The Bronze Horseman
2. The Bronze Horseman: Genast när jag såg omslaget till The Bronze Horseman ville jag läsa den och handlingen fick mig ännu mer intresserad. Jag har inte hunnit läsa historiska romaner så ofta, men det är en genre som jag gillar då de spelar sig under en tid som man själv inte levde och det är så intressant att läsa om. Jag hoppas jag snart finner tid att börja på denna serie.

lunar-chronicles
3. The Lunar Chronicles: Jag var egentligen inte så intresserad av den här serien förra året, men från början av året kände jag att det här är en serie som jag vill läsa. Och speciellt nu när alla bara rave'ar om Cress (den är på väg hem till mig fast jag inte börjat med Cinder ens). Vill ju veta vad som är så awesome med de här böckerna.

gallaghergirls
4. Gallagher Girls: Bland alla dessa dystopier skulle jag gärna läsa något lite mer lättsammare och det verkar denna serie passa bra in på.

infernaldevices
5. The Infernal Devices: En serie som jag inte börjat på än eftersom jag vill läsa dem enligt när de har släppts med The Mortal Instruments (som jag bara läst första boken av). Jag har en känsla av att jag kommer att gilla denna trilogi rätt så mycket samtidigt som inte jag riktigt vet vad jag ska förvänta mig av den.

Bubblare (serier som jag gärna också skulle börja på just nu): t.ex. Angelfall, Hex Hall, Finishing School, Paranormalcy, Black Dagger Brotherhood, Nightshade, The Selection, The Twixt, Mara Dyer, Pivot Point, Black City, Paper Gods, Lux, Sweet Trilogy, Something  Strange and Deadly, The Internment Chronicles, Strands...osv.

ÅH, jag ser så fram emot att få börja på alla dessa serier (speciellt när de flesta av dem (nästan) redan är kompletta i bokhyllan).

2 kommentarer:

  1. Har bara läst Legend av de serier som du vill avsluta. Tyckte dock inte alls om den så är inte så säker på att jag någonsin kommer att avsluta den. Men man vet aldrig ^^ Desto fler serier som jag vill påbörja! The Darkest Minds och The Bronze Horseman ligger också högt upp på min lista. Men även Shatter Me, Lunar Chronicles och Infernal Devices. Åh, det finns alldeles för många serier. Hur ska man hinna med!?

    SvaraRadera
  2. Haha ja, hur ska man hinna?! När man väl börjat räkna upp några serier så fortsätter den i en all evighet. Har varit tvungen att rensa bland min serielista och ta bort sådana som bara blivit "kanske vill läsa" x)

    SvaraRadera