7 februari 2014

Bokbloggsjerka - att hålla reda på böcker man läst

jerka11Känns som om man varje fredag säger "nu är det äntligen helg" när man sluppit hem från jobbet, men så är det. Annika undrar i veckans bokbloggsjerkaHur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Innan bloggen och goodreads hade jag ingen aning om hur många böcker jag hade läst och när och jag lånade nästan allt från biblioteket. Jag brukar komma ihåg om jag läst en bok eller inte (åtminstone nu i alla fall), men att komma ihåg exakta titlar är jag mindre bra på. Jag använde goodreads innan jag startade bloggen så goodreads har alltid varit ett ställe där jag håller reda på vilka böcker jag har läst och vill läsa. Den använder jag flitigt. Jag skriver kanske inte precis allt, men på bloggen brukar jag hålla en lista över böcker (Lästa böcker 201x) jag läst under året och länka till eventuella recensioner som gör att jag har lite bättre koll på vad jag gillade om boken.

Book Collector är något som jag då och då har sett på bloggar och funderar om jag någon gång skulle testa den. Det verkar vara kul då man kan katalogisera (det är ju hur roligt som helst!) och kolla statistiken på allt möjligt, men samtidigt ganska tidskrävande? Någon dag när jag har lite mer tid ska jag ta en titt på den.

14 kommentarer:

 1. Vet inte om jag tycker det är "hur roligt som helst" att katalogisera, ska på en föreläsning som handlar om det imorgon, och, njaa, det verkar inte vara så rivande!

  SvaraRadera
 2. Hehe, det kan bero på att jag studerar till bibliotekarie och är lite nördig på det sättet :)

  SvaraRadera
 3. Jag har nästan rubbet men använder bloggen och goodreads

  SvaraRadera
 4. Funderar också på att kika på Book Collectors.

  SvaraRadera
 5. Jag är imponerad över alla som har ambitionen att ha koll. Jag bloggar, det får räcka.

  SvaraRadera
 6. Goodreads älskar jag och använder det hela tiden :) book collector tycker jag med om trots att jag inte lärt mig allt än.

  SvaraRadera
 7. Struktur är ett av de finaste ord jag vet :) Visst är Book Collector tidskrävande, när man börjar använda det och ska lägga in alla böcker man har, men sedan tar det ingen tid alls.

  SvaraRadera
 8. Jag har bara bloggen, det är det enda som fastnat :)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att bookcollector tar ganska mycket tid, tyvärr. Däremot är det ju kul att bara ha statistiken ett knapptryck bort. Du kan ju alltid ladda ner gratisversionen, upp till hundra böcker kan man ha då :)

  SvaraRadera
 10. Jag använde också goodreads innan jag startade bloggen så det är vad jag fortfarande använder :)

  SvaraRadera
 11. Jag gillar Bookcollector. Kul att katalogisera och se hur många böcker man har i hyllorna. Tyvärr använder jag inte programmet till att ha kolla vad jag läst.

  SvaraRadera
 12. Bookreads och bloggen räcker för mig :)

  SvaraRadera
 13. Köpta böcker som man läst ger ju rätt bra koll, och så högen/raden med olästa... Men biblioteksböckerna var lurigare, det håller jag med om. Bloggen ger mig lite ordning numera iaf :-)

  SvaraRadera
 14. Jag kör excel för mina böcker, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

  SvaraRadera