26 februari 2014

Waiting on Wednesday - Färgen på drömmar

Waiting on Wednesday startades av Breaking the Spine. Varje onsdag visar man upp kommande böcker som man ser fram emot.

fargenpadrommar

Färgen på drömmar
av Ruta Sepetys (5 maj)

Sjuttonåriga Josie Moraine har en plan, en dröm, ett hemligt begär. Men det är av ett annat slag än det kunderna på bordellen har bordellen där hennes mor arbetar. Josie längtar bort. Bort från sin identitet som dotter till en prostituerad, bort från blickarna hon börjar få. New Orleans är hett, farligt och spännande men inte för en ung kvinna som Josie. Hon har en tillflykt i bokhandeln där hon arbetar, men det räcker inte, hon vill lämna staden och börja studera på ett universitet långt därifrån.

Mot en färgstark kuliss och med stor omsorg om autentiska historiska detaljer har Ruta Sepetys skapat en spännande och driven karaktär i Josie, en ung kvinna som kämpar i underläge mot fördomar och orättvisor, men med ett hopp om förändring. Språket är elegant och temat lika gripande som angeläget.

 

liner

Jag läste Sepetys första bok, Strimmor av hopp, för kanske 1½ år sedan och gillade den verkligen. Jag hade tänkt köpa Out of the Easy först, men så fick jag veta att den ska översättas till svenska och nu toklängtar jag så tills den kommer ut i maj! Och vilket omslag sen, älskar den! (Jag hoppas verkligen att de inte kommer att ändra omslaget).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar