7 oktober 2015

Waiting on Wednesday - Playground

Waiting On Wednesday började hos Breaking the Spine,
och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man ser fram emot.

Playground av Lars Kepler
Ges ut: 26 oktober 2015
 
Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.

Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.

Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt.

Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen –
playground.

Kommentar:
Kepler är en auto-read författare så givetvis ser jag fram emot att läsa Playground också. Jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig av den här nya sidan av Kepler, men jag tror och hoppas det är något som jag kommer tycka lika mycket om som jag gör med böckerna om Joona Linna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar