28 juni 2013

Bokbloggsjerka 28 juni – 1 juli

jerka11 Det var visst några veckor sedan jag deltog sist, men nu är det dags för helgens bokbloggsjerka och denna helg undrar Annika:

Vilken ”bad guy/girl” tycker du bäst om och varför?

Jag brukar ofta gilla bad guys så länge de tilltalar mig. I det här fallet skulle jag kunna tänka mig Warner från Rör mig inte! och Valek från Giftet. De här böckerna är de som jag läst senast så därför kommer jag ihåg dem direkt, men finns nog väl några andra som jag gillar också.

Nu har jag ju inte läst böckerna alls, utan bara sett tv-serien och gillar honom därifrån, men Klaus från The Vampire Diaries är ett perfekt exempel på en bad guy som jag verkligen gillar (jag ogillade honom i början, men vid något skede mjuknade jag upp och har sedan dess stått vid hans sida), jag blir helt..jag vet inte vad.. när han kommer in i bilden och så hans accent :D ♥ Han är definitivt min favorit av alla bad guys.

De är alla onda, grymma, hänsynslösa, dödar utan samvete/känslor, en sådan som man borde vara rädd för och frukta, men så vet man ändå att de har en känslig sida inom sig och kanske kan de känna någon sorts godhet och man vill bara..ja, jag vet inte.. vara där för dem? Konstigt kanske?

15 kommentarer:

 1. Klaus är också en favorit till mig, han är så himla charmig och emellanåt rolig. Hans accent är dessutom en bra bonus ;)

  SvaraRadera
 2. Vampire Diaries igen. Och jag har ju fortfarande inte läst dem ;-)

  SvaraRadera
 3. Det går ju an att gilla dessa bad guys i den fiktiva världen :).

  SvaraRadera
 4. Vampire Diaries har jag också bara sett på tv. Men där finns det väl några bad girls? Elena kanske? Försöker komma på någon bad girl;).

  SvaraRadera
 5. Vampire Diaries har jag varken läst eller sett,,attans
  Mia

  SvaraRadera
 6. Ja, juste. Katherine från serien kan man ju nog säga att hon är en bad girl.

  SvaraRadera
 7. Ja, precis ;) Längtar till The Originals som börjar i höst.

  SvaraRadera
 8. Ja, det gör det ju :)

  SvaraRadera
 9. Jag har inte läst dem heller, men tror serien kan vara ganska kul och se på om man gillar vampyrer och sådant :)

  SvaraRadera
 10. Jag hade inte sett Vampire Diaries fören för några månader sedan och efter det slukade jag upp de fyra säsongerna som finns härtills. Längtar till säsong 5 :)

  SvaraRadera
 11. Av namnet så gissar jag att Vampire diaries handlar om vampyrer och då den där moderna sorten som jag inte alls gillar. Jag vill ha mina vampyrer otäcka och blodtörstiga :)

  SvaraRadera
 12. Jag tror att man lockas av de där som är både hänsynslösa och goda därför att det är så alla människor är innerst inne. Om vem som helst ser till sina tankar då man är riktigt riktigt arg så är inte det speciellt fina tankar. Men i vår västvärld där vi har mat, vatten, bostad, allt vi kan önska oss, så behöver vi inte använda det hänsynslösa så ofta. Men det finns där inne. Jag menar, folk på medeltiden var ju samma sorts människor som vi, och då gick man man ur huse för att se avrättningar och tortyr. Det finns där, om vi inte hade haft det så bra som vi har det.

  SvaraRadera
 13. Jag känner inte till nån av de du väljer mellan. Jag är inte så förtjust i bad guys, jag gillar de snälla bättre...

  SvaraRadera
 14. Känner till böckerna men har inte läst någon av dem, ännu :)

  SvaraRadera
 15. Mycket vampyrer denna vecka...

  SvaraRadera