21 juni 2013

Mellanboksrecensioner: My Soul to Lose | Hana | Shadow

Titel: My Soul to Lose
Serie:
Soul Screamers #0.5
Författare:
Rachel Vincent

badge1
Betyg: 4/5

Jag har hört så mycket gott om Soul Screamers-serien att jag bara längtade att få börja läsa den. Jag tyckte det var en bra första mellanbok till Soul Screamers-serien där man introduceras för det mesta till Kaylee och hennes skrikattack, men även hennes bästa vän Emma och Kaylees farbror och faster (i förbifarten nämndes Kaylees kusin Sophie och ett par andra karaktärer). Jag drogs genast med i handlingen och kunde knappt bärga mig att läsa fortsättningen eftersom den var så kort och få se hur det fortsatte efter att hon kom iväg från psyket. Jag är väldigt nyfiken ifall en karaktär som också var på psykavdelningen kommer med i de följande böckerna. Jag rekommenderar att man läser My Soul to Lose innan den första boken My Soul to Take.

Titel: Hana
Serie: Delirium #1.5
Författare: Lauren Oliver


badge1
Betyg:
3/5

Hana är en mellanbok om Lenas bästa vän Hana i Delirium-trilogin. Några av handlingarna i mellanboken var inte nya för mig då det var samma scener som i Delirium bara sett ur Hanas synvinkel. Jag gissade redan medan jag läste Delirium vad det var som Hana hade gjort så slutet överraskade mig inte särskilt mycket. Men det var ändå intressant att se hur Hana upplevde vissa saker och hur man såg vissa saker och ting från Hanas synvinkel. Jag rekommenderar att man läser Hana efter den första boken Delirium.


Titel: Shadow
Serie: Paper Gods #0.5
Författare: Amanda Sun

badge1
Betyg: 4/5

När jag hörde om Ink tidigare i år längtade jag att få läsa den då bokens miljö är i Japan och omslaget var så himla fint, men som tur släpptes mellanboken Shadow vid månadsskiftet mellan maj och juni så man fick en liten förhandstitt på karaktärerna och handlingen. Jag tyckte det var en bra introduktion till karaktärerna och deras situation innan man börjar läsa första boken. Katies mor har dött och det hålls en begravning innan Katie måste bestämma sig om hon ska flytta till ett land där hon varken kan språket eller helt och hållet förstår kulturen. Tomohiros mardrömmar som egentligen inte är någon mardröm, utan verklighet. Bläck och mytologi skulle visst vara inblandat också!

Nu ser jag verkligen fram emot att läsa Ink då jag vill veta mer om handlingen och hur Katie och Tomohiros vägar vidare kommer att korsas. Som tur släpps boken 25 juni (och 5 juli för UK utgåvan). Men jag har lite det problemet nu att jag inte vet vilket omslag jag ska köpa. US eller UK utgåvan..

Man kan läsa Shadow gratis på wattpad HÄR.

4 kommentarer:

 1. […] delar i serien: 1. Delirium 1.5 Hana ”1.5″ Annabel 2. Pandemonium 2.5 Raven 3. Rekviem 3.5 […]

  SvaraRadera
 2. […] delar i serien: 0.5 My Soul to Lose 1. My Soul to Take 2. My Soul to Save 3. My Soul to Keep 3.5 Reaper 4. My Soul to Steal 5. If I […]

  SvaraRadera
 3. […] Die, Never to Sleep, Before I Wake] och With All My Soul (Soul Screamers #0.5-7) av Rachel Vincent (recension/recension) Hex Hall, Demonglass och Spell Bound (Hex Hall #1-3) av Rachel Hawkins The Body Finder, […]

  SvaraRadera
 4. […] böcker i serien: 0.5 Annabel 1. Delirium 1.5 Hana 2. Pandemonium 2.5 Raven 3. Rekviem 3.5 […]

  SvaraRadera