22 juni 2013

Giftet

Titel: Giftet
Originaltitel: Poison Study
Serie: Yelena Zaltana/Study #1
Författare: Maria V. Snyder
Översättare:  Christina Mansicka
Antal sidor:  363
Utgivning: Förlaget Harlequin, 2013
ISBN: 978-91-640-7706-6 (häftad)
Häftad: Harlequin |
Adlibris | Bokus | Bokia

badge1
Betyg: 4.5/5

Tack så mycket till Harlequin för recensionsexemplaret!

Yelena är dömd till hängning för att ha mördat en generals son. Medan Yelena närmar sin tur att bli avrättad får hon ett erbjudande som hon inte kan avböja, nämligen en chans att få leva lite längre till. Hennes uppgift blir att provsmaka och försäkra att befälhavarens mat inte är förgiftad. Valek, som är befälhavarens högra hand, lär upp Yelena att känna igen de olika gifterna som finns. Trots att hon fått en chans till att leva är hon inte säker på hur länge hon kommer att överleva i slottet - kommer hon att dö utav de fiender som hon har samlat på sig eller utav mat som blivit förgiftat?

Jag har sett fram emot att läsa Snyders Study serie en längre tid och blev väldigt glad när Harlequin skickade ett exemplar av Giftet (och Magin).  Redan från första sidan sögs jag in i världen och vid slutet av boken så längtade jag att få läsa mer. Jag älskade världen som Snyder byggt upp, en värld som jag kan se framför mig (och gärna skulle vilja se som en film eller tv-serie). Man dras in i en värld med en historisk period, magi, lönnmördare och gifter. Giftet är en bok som är fylld av äventyr, spänning, förrådelse, vänskap, lojalitet och lite kärlek som byggs upp i takt med boken. En liten dos av allting.

Yelena är en karaktär som jag gillade starkt. Hon var inte rädd för att dö, men tackade inte nej till att få chansen att leva - fastän det kunde betyda att hon när som helst skulle kunna bli förgiftad. Hon var stark, självständig och smart trots hennes förflutna som hade krossat henne så (den delen av boken var hemsk att läsa om). Hon visste vad och vem hon hade att göra med. I några fall så tyckte jag dock att Yelena och Valek verkade lite väl för perfekta fast det störde inte så mycket i längden. Alla böcker har sina svaga punkter och det hade även denna, fastän de var väldigt små och knappt märkbara. Åh, Valek, tror nog det är många som har lyckats bli charmad av honom? Jag blev i alla fall det.

Dessutom så älskade jag Ari och Janco, de var så härliga utigenom boken att jag önskade att jag hade varit där med dem. Sådana där som verkar mer som ett kärleksfullt käbblande par. Deras vänskap till varandra var så ♥ och man hoppas att de aldrig ska bli ovänner.

Sammanfattningsvis så gillade jag Giftet väldigt mycket på grund av dess värld, handling och karaktärerna och är nog den bästa bok jag läst denna månad. Jag ser fram emot att läsa Magin och se hur det fortsätter, men ska vänta lite till innan jag börjar läsa den då Elden (tredje boken) kommer ut i augusti. Snyder har även fått kontrakt för tre böcker till i serien så jag hoppas fortsättningarna fortsätter i samma stil och anda som Giftet.

Andra delar i serien:
1. Giftet
1.5 Assassin Study
2. Magin
3. Elden
3.5 Power Study
3.6 Ice Study
4.
5.
6.

2 kommentarer:

  1. […] delar i serien: 1. Giftet 1.5 Assassin Study 2. Magin 3. Elden 3.5 Power Study 3.6 Ice Study 4. 5. […]

    SvaraRadera
  2. […] böcker i serien: 1. Giftet 2. Magin 3. Elden 4. 5. […]

    SvaraRadera