10 februari 2013

Bookhaul (2)

Jag hade ingen bookhaul inlägg för vecka 5 eftersom jag bara hade 2 böcker att visa upp. Men jag har desto mer att visa denna vecka. Vi börjar med låneböckerna och sedan med böckerna som jag köpte tidigare i veckan.

20130210_135719

Förföljd av det förflutna av Nora Roberts. Någon lämnade tillbaka denna bok på biblioteket och jag snappade upp den eftersom titeln lät lockande. Så nu ligger den här i hyllan i väntan på att bli läst. Den verkar spännande.

Vila i frid av Sofie Sarenbrant. Jag har läst Sarenbrants två första böcker; Vecka 36 och Istället för dig, och gillade dem så nu äntligen tog jag tag i och lånade Vila i frid. Jag håller på att läsa den som bäst.

Inbox (1) av Daniel Glattauer. Den har jag redan läst och en recension finns här.

Evig natt av Michelle Paver. Har haft boken på min lista sedan början av året (fast det är ju fortfarande början av året..), men efter Monikas recension om boken så var jag bara tvungen att låna den genast. Mysigt ibland att läsa skräck invirad i en filt mörka kvällar och jag vill ju hinna läsa den innan vintern/snön är borta ;)

Fångad av Lucy Christopher. Jag hade egentligen planerat att köpa boken på originalspråket - Stolen eftersom jag verkligen ville ha den i min bokhylla, men tänkte att jag lånar den svenska översättningen nu eftersom den finns. Kommer nog säkert att köpa Stolen vid någon framtida bokbeställning (om jag gillade boken vill säga).

Night School: Yön valitut av C.J. Daugherty. Den finska översättningen av Night School som biblioteket nyligen fått in. Jag hoppas att jag kommer läsa igenom den eftersom att läsa på finska inte alltid fungerar för mig. I så fall blir det att köpa och läsa på engelska istället.

 

20130210_135802

Grimms' Fairy Tales av Bröderna Grimm. Jag vill läsa mer klassiker och den här bara råkade stå ensam i hyllan för 3.95€ på Finska bokhandeln (Suomalainen kirjakauppa) så jag tänkte att jag slår till och köper den. Jag tror att jag någon dag ska ta och kolla upp några av de andra "Collins classics" som fanns där.

The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky. Ja, alla har ju säkert läst denna. När jag såg att den faktiskt fanns i hyllan så var jag bara tvungen att köpa den. Egentligen ville jag ju ha den med detta omslag, men innehållet är ju samma så ingen större skillnad med omslaget. Längtar att få läsa den, men ska inte ha för höga förväntningar eftersom jag inte vill bli besviken ifall jag inte gillar/älskar den.

Beautiful Disaster av Jamie McGuire. Den första boken jag lade märke till i engelska hyllan och hoppade nästan jämfota när jag tog i boken. Ser fram emot att läsa denna med.

 

Jag har faktiskt inte tidigare besökt hyllan med engelska böcker i bokhandeln (jag vet inte varför), men tidigare i veckan så gjorde jag det och oj vad jag blev förvånad och glad att de hade både Beautiful Disaster och Perks i hyllan, men de är ju en bokhandel så klart de har åtminstone lite engelska YA. Det fanns några till böcker som jag vill läsa, men inte är ett måste att köpa just nu eftersom jag hellre vill köpa boxen - fanns bland annat Clockwork Prince och någon av The Mortal Instruments böckerna, Torn i Switched serien.

Men lite dyrt är det att köpa i bokhandeln än om jag skulle ha köpt från adlibris eller amazon, så försöker hålla mitt bokköpande från bokhandlar till ett minimum nu. Men ändå så längtar jag så efter att besöka Akademiska bokhandeln i Helsingfors (eller Åbo när jag skall dit på föreläsning) för att kolla på deras utbud och eventuellt köpa några böcker. Synd att jag besöker huvudstaden och Åbo så sällan och när jag väl gör det hinner jag inte göra något annat eftersom jag måste hoppa på bussen.

2 kommentarer:

  1. Hoppas du gillar The Perks, jag tyckte den var grymt bra :D

    SvaraRadera
  2. Längtar att få läsa den :D

    SvaraRadera