2 februari 2013

Månadssummering - Januari 2013

Årets första summering, och även första summeringsposten jag gjort.

Lästa böcker


januari13

1. Den frusna trädgården av Kristin Hannah
2. Utvandrarna av Vilhelm Moberg
3. I det tysta av Vicky Jaggers
4. Frost av Maggie Stiefvater
5. Feber av Maggie Stiefvater
6. Från blogg till business av Tyra Sjöstedt
7. För evigt av Maggie Stiefvater
8. Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
9. The Power of Now av Eckhart Tolle
10. Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver
11. Häxa av Celia Rees

Bästa bok: Den frusna trädgården av Kristin Hannah

Sämsta bok: Jag läste inte direkt någon dålig bok denna månad. Men faktaböckerna kanske hamnade lite lägre ner på listan.

Sammanfattning: Eftersom det är första gången som jag gör en summering och håller koll på hur många böcker jag läser varje månad så är jag nöjd att jag läst 11 den här månaden. Där finns en hel del favoriter som Den frusna trädgården, Cirkeln, Resten får du ta reda på själv och Mercy Falls vargarna, kanske även Häxa. Läste ett par "fakta"böcker också. De var väl helt bra, men hamnade inte högt på listan. Kände inte direkt att det här var någon wow-samling förutom de jag nämnde som favoriter. Utvandrarna skulle jag vilja läsa om någon gång eftersom det blev väldigt snabbt läst igenom de sista 200 sidorna, men den gillade jag också ganska så mycket. Så intressant att läsa om deras resa till Amerika och ser fram emot att läsa andra boken (måste ju ta och skaffa de nya underbart fina pocket utgåvorna!).

Jag längtar så tills jag får tag på engelska paranormal YA-böcker för det är nog dem som jag vill läsa mest av allt nu, men kommer bli en hel del deckare och så i februari månad tror jag (tills min boksbeställning i mars), men säkert enstaka YA böcker som finns på biblioteket kommer jag nog att läsa.

Och så funderar jag även om jag borde ha ett tema (eller utmaning) varje månad som många andra bokbloggare har där man läser några böcker inom en viss genre, böcker som jag kanske vanligen inte brukar läsa? Skulle ju vara kul. Nåja, ska ta och fundera på den saken ett tag till.

6 kommentarer:

 1. Är själv sugen på att läsa Häxa! :)

  SvaraRadera
 2. Många böcker där som jag också vill läsa! Jag har precis börjat med tema på bloggen, dock funderade jag över ett halvår, haha!

  SvaraRadera
 3. Tyckte den var rätt intressant och väldigt snabbläst när man väl satte sig ner och läste. Fast kanske inte preciiiis så som jag hade tänkt mig. Jag läser andra boken nu :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt, jag ska ta och kika in hos dig! :) Haha, lär ta flera månader för mig med :D

  SvaraRadera
 5. wow, 11 böcker på en månad! Det var bra gjort :D

  SvaraRadera
 6. Tack, jag är riktigt nöjd med antalet lästa böcker i januari månad :) Är inte säker på om februari får lika många lästa böcker..får se :)

  SvaraRadera