15 februari 2013

Boxar (serier) jag vill ha i min bokhylla

Min köp policy är att om boken jag vill läsa finns på biblioteket på svenska, engelska eller finska så lånar jag det hellre än köper. Om biblioteket inte har en bok som jag verkligen vill läsa (och inte orkar göra inköpningsförslag eller så vill jag helt enkelt äga och ha dem i min bokhylla) så köper jag den. Men det kan finnas undantag där jag hellre t.ex. läser på originalspråket än översättningen och då köper jag den (om biblioteket inte har den då).

Och det finns en hel del engelska YA böcker som jag vill läsa och ha i min bokhylla så om jag får tillfälle så kommer jag köpa dessa boxar nedan. Om det är möjligt så väljer jag att hellre köpa boxarna med alla böckerna i eftersom man får alla i rätt storlek och så behöver man inte vänta på att nästa bok ges ut.

clare

Cassandra Clares The Infernal Devices (Clockwork Angel, Clockwork Prince och Clockwork Princess) och The Mortal Instruments (City of Bones, City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angels och City of Lost Souls). Sjätte boken, City of Heavenly Fire, kommer ut 2014  så den köper jag då som inbunden.

Jag längtar verkligen tills TID-boxen släpps i mars!

2

Julie Kagawas Iron Fey (Iron King, Iron Daughter, Iron Queen och Iron Knight). Kami Garcia och Margaret Stohls Caster Chronicles (Beautiful Creatures, Beautiful Darkness, Beautiful Chaos och Beautiful Redemption). Men här vet jag inte ännu om jag kommer att välja den häftade (som släpps mars 2013) eller inbundna utgåvan?

3

Gail Carrigers Parasol Protectorate (Soulless, Changeless, Blameless, Heartless och Timeless). Men eftersom biblioteket köper in den svenska översättningen så tror jag att jag kommer att läsa på svenska istället. Fast kanske jag köper dem på engelska ändå? Jag vet faktiskt inte.
Amanda Hockings Trylle-serie (Switched, Torn och Ascend). Jag är inte 100% säker ännu om jag vill köpa dessa böcker, men de står på önskelistan ändå. Fast jag vet inte vilken av dessa två utgåvor jag ska köpa? Är serien bra?

Sedan finns det en hel del serier som jag vill läsa och jag ska köpa dem då jag vill ha dem i bokhyllan (helst skulle jag vilja ha dem i hyllan redan haha):

 • Andrea Cremers Nightshade-serie (Nightshade, Wolfsbane och Bloodrose)

 • Dan Wells John Cleaver-serie (I Am Not a Serial Killer, Mr. Monster, I Don’t Want to Kill You)

 • Kimberly Dertings Body Finder-serie (The Body Finder, Desires of the Dead, The Last Echo och Dead Silence..kommer det fler?)

 • Lauren DeStefanos The Chemical Garden-serie (Wither, Fever och Sever) (Alla tre böckerna ska köpas vid bokbeställningen i mars)

 • Rachel Vincents Soul Screamers-serie (My Soul to Take, My Soul to Save, My Soul to Keep, My Soul to Steal, If I Die, Before I Wake och With All My Soul)

 • Veronica Roths Divergent-serie (Divergent, Insurgent och "untitled")

6 kommentarer:

 1. Boxar for the win :D

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att trylle triologin är bra! Tycker den var rolig och uppfriskande, fast jag har inte läst sista delen än :)

  SvaraRadera
 3. Okej, men då ska jag ge det en chans ändå och beställa hem boxen någon gång :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också boxar, dock känns det alltid så dyrt (tycker jag) när man ska köpa men det är ju alltid billigare än när man köper böckerna var för sig. Är väl för att man köper alla i en serie på en gång.. Iron fey boxen är superfin!

  SvaraRadera
 5. Ja, jag brukar också bli till mig ibland när jag ser priserna på boxarna, men när man väl tänker efter så är det billigare ändå. Så jag tänker bara köpa böcker i boxar som jag tror att jag kommer att gilla/älska och hoppas man gör det då man redan köpt hela serien på en gång. Ja, den är verkligen fin! En av orsakerna varför jag vill ha boxen haha :)

  SvaraRadera