10 februari 2013

En smakebit på søndag - Vila i frid

6473057481_ce462009e6_o

Jag har sett den tidigare på bokbloggar men det är första gången som jag är med i denna utmaning som drivs av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Varje söndag ska man presentera ett stycke ur boken man läser.

 

Just nu håller jag på att läsa Vila i frid av Sofie Sarenbrant och stycket jag valde är när pensionärerna Ingrid och Bengt Wallin, gäster på spa-anläggningen Yasuragi Hasseludden, lyssnar på badvärdinnan som berättar om badintroduktionerna för de som ska bada. Ingrid frågar av badvärdinnan vad tecknen på yukatan betyder. Sidan 43.

Jag återkom till det här stycket när jag hade kommit in en längre bit på boken och det skrevs om dem igen..

 

13649340

"Vad betyder de japanska tecknen som finns på rocken?"

"Fuku betyder tur och lycka, kotobuki, sann glädje, och firandet av ett långt liv", svarade hon och pekade på Ingrids yukata samtidigt som hon översatte krumelurerna.

"Vad fint", svarade Ingrid och tog sin rottingkorg under armen och gick.

Någonstans hade hon läst "välkommen till långsamheten" och kunde inte tänka sig något bättre ställe för en pensionär att vara på. I den här miljön kanske det ändå var rätt att berätta för Bengt om den elakartade tumören hon drabbats av. Hon gick in i det tysta tvagningsrummet och funderade på när hon i så fall skulle säga det. Inte efter middagen, men kanske vid frukosten i morgon.

12 kommentarer:

 1. Den här boken har jag läst. Vad tycker du om den? Av Sofie Sarenbrants böcker har jag bäst gillat "Vecka 36".

  SvaraRadera
 2. Den har jag också läst. Måste säga att jag inte gillade den speciellt mycket. Föredrog också Vecka 36.

  SvaraRadera
 3. Har funderat på att läsa denna, Men är lite tveksam!

  SvaraRadera
 4. Dette var en helt ukjent bok for meg men noterer meg boken. Ha en fin kveld:-)

  SvaraRadera
 5. Jag har fortfarande hälften av boken kvar att läsa, men tycker den är bra. Än så länge gillar jag också Vecka 36 bättre.

  SvaraRadera
 6. Jag har hälften av boken kvar att läsa, men gillar nog än så länge bättre om Vecka 36.

  SvaraRadera
 7. Alltid kul att komma med boktips. Tack och ha en fin kväll du med :)

  SvaraRadera
 8. Jag har inte något vidare läst recensioner på den, men tycker än så länge att den är helt okej. Inget speciellt så att säga. Men den japanska spa-anläggningen/hotellet temat i boken gillar jag.

  SvaraRadera
 9. Ja, det är det alltid :)

  SvaraRadera
 10. Takk for smakebit! Dette var også for meg en veldig ukjent bok og forfatter. Kos deg med boken og ha en herlig kveld!

  SvaraRadera
 11. Alltid kul att tipsa om böcker :) Sofie Sarenbrants första bok Vecka 36 var ganska bra, tyckte jag. Ha en härlig dag! :)

  SvaraRadera