27 januari 2013

Bokbloggsjerka 25 – 28 januari

jerka11 Dags för helgens bokbloggsjerka från Annika.

Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Jag är ganska ny med att skriva recensioner och har kanske en hel del att lära mig ännu. Jag har ofta svårt att uttrycka mig i ord, bilda de rätta meningarna och det kan lätt bli lite huller om buller och flummigt och kanske inte direkt sådär konstruktivt som jag vill att recensionen ska bli i slutändan, men jag är ärlig när jag skriver dem.

Jag förstår inte varför man skulle vara oärlig när man skriver recensioner. Om jag gillar en bok så skriver jag ju det såklart och babblar säkert på om allt det. Om det är någonting med en bok som jag inte gillar så skriver jag det också - men försöker då också skriva en förklaring varför jag tycker eller tänker så som jag gör, men att vara elak och totalsåga något hör inte till min natur.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker också att man ska säga ärligt om det är någonting man inte gillar med en bok, bara man förklarar varför man inte tycker om den. Besvärligt blir det sen när man inte riktigt kan sätt fingret på vad som är fel...

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det är bra att vara ärlig och motivera varför man tycker si eller så.

  SvaraRadera
 3. Ja, det kan vara en punkt som är lite besvärlig. Man kanske helt enkelt kan skriva att "boken inte var för mig" eller något liknande om man inte riktigt vet vad som är fel.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är det verkligen :)

  SvaraRadera