9 januari 2013

Frost av Maggie Stiefvater

Titel: Frost
Originaltitel: Shiver
Serie: Mercy Falls vargar #1
Författare: Maggie Stiefvater
Antal sidor: 284
Utgivning: B Wahlströms, 2010

Betyg: 4/5

I åratal har Grace betraktat vargarna i skogen bakom huset. Speciellt en varg fascinerar henne - vargen som räddade livet på henne som barn. Hennes varg.

Sam är den vargen och några dyrbara månader varje sommar får han vara människa innan frosten och vintern tvingar honom att förvandlas igen.

Ödet för dem båda samman och nu kan de inte leva utan varandra. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa och för att få stanna hos Grace.Åh, jag har så svårt att skriva ner allt som jag tänkte medan jag läste, men jag blev faktiskt överraskad. Den var bättre än jag trodde. Stiefvater skrev på ett sätt så att jag själv kunde måla upp olika scener, dofter och känslor. Doften av  jord och skog, känslan av vargpälsen, deras kärlek.

Den här är också olik andra kärleksberättelser som jag läst där de träffas och plötsligt blir kära. Här har de känt varandra och varit kära i flera år innan de äntligen kunde fysiskt vara tillsammans som människor. Får lite fjärilar i magen när jag tänker att Sam som varg har stått vid skogskanten och iakttagit Grace varje dag under vintern (inte på ett sådant där creepyt sätt då alltså haha). Deras kärlek känns så naturlig på något sätt. Åh..

Jag gillade även att man läste ur både Graces och Sams POV och att det mest koncentrerade på dem två och inte var så mycket virr och varr hit med andra karaktärer förutom de som hör till "gänget" då. I början blev jag lite förvirrad och var tvungen att läsa på kapitlet vem "jaget" var, men efter en tid så blev man van med det. Temperaturgraderna som fanns vid varje kapitel tyckte jag också var väldigt bra för då visste man hur varmt eller kallt det var.

Jag kommer ju såklart att läsa Feber och För evigt eftersom jag lånade alla tre på en gång. Eftersom de är låne böcker blir jag nog att läsa dem efter varandra så det känns lite sådär. Helst av allt skulle jag vilja läsa någon annan bok i mellan då jag inte vill att serien skall ta slut så snabbt. Men det får nu vara såhär. Det kommer bli så spännande att läsa fortsättningen nu och hur det kommer gå för dem!

1 kommentar:

  1. Åh när du säger det, så synd att den inte gör det, det hade varit jättefint! :D

    Och ja, visst är det häftigt när man börjar tänka efter <3

    KRAM och jag tror på dig!

    SvaraRadera