3 maj 2013

De dödas strand

Titel: De dödas strand
Originaltitel: The Dead-Tossed Waves
Serie: The Forest of Hands and Teeth #2
Författare: Carrie Ryan
Antal sidor: 426
Utgivning: Styxx Fantasy, 2012
ISBN: 978-91-7355-228-8 (häftad)


Goodreads
Betyg:
3.5/5

Spoiler från första boken förekommer!

Ett antal år senare efter De vassa tändernas skog får man följa med Gabry, dotter till Mary som man träffade på i första boken. En kväll vill hennes vänner ge sig ut till det övergivna nöjesfältet som ligger ute bland ruinerna utanför den skyddade kuststaden Vista. Gabry som följer reglerna ger till sist efter och följer med när pojken hon tycker om övertygar henne att ingenting kommer att hända. Men så börjar mardrömmen, de blir attackerade, några dör och resten blir fånga tagna av stadens milis förutom två: Gabry, som lyckas fly tillbaka in till staden och Catcher, pojken som hon tycker om. Därefter måste Gabry ge sig ut i det okända för att möta hennes förflutna, kärleken och livet..

Jag drogs genast in i handlingen när boken började och tyckte att det var rätt så spännande från början till slut, trots att jag ibland tyckte att det kunde bli lite trögt med kärlekstriangeln (fast stunderna med Elias och Gabry gillade jag).

När man läste mellan raderna handlade boken till en stor del om att hitta sig själv och om livet bland allt som de fick gå igenom med kärlek, flykten från de oheliga och rekryterarna. Ibland tyckte jag att Gabry var stark och självständig, medan hon ibland kunde vara svag och gnällig men jag antar om man är i en sådan situation så har man sina stunder var man känner att det finns hopp och stunder där man känner att allting kommer att störta samman och man måste kämpa för att gå vidare, hitta ljuspunkter som gör att man orkar. Så är det ju med livet också ibland.
Några citat från boken (kommer tyvärr inte ihåg vilka sidor eller den svenska översättningen från boken).

“It's never been a perfect world. It's never going to be. It's going to be hard and scary, and if you're lucky, wonderful and awe-inspiring. But you have to push through the bad parts to get to the good.”

“I realize that life is risks. It’s acknowledging the past but looking forward. It’s taking a chance that we will make mistakes but believing that we all deserve to be forgiven.”

“Life is life. You choose to live it or you do not.”

Men förutom allt det här med att hitta sig själv så tyckte jag att det var spännande att följa deras flykt från Vista ut till skogen medan de oheliga följde dem tätt i hälarna (fast de var oftast på andra sidan nätstängslet) och de nya saker som kom upp. Se bara på Catcher till exempel, kommer det att bli en stor roll i följande bok? Jag ser verkligen fram emot att läsa den tredje och avslutande boken, Den mörka staden, som kom ut nyligen. Kan knappt bärga mig och längtar bara att få veta hur det slutar så om biblioteket inte får in den snart då köper jag den själv.

Andra böcker i serien:1. De vassa tändernas skog
2. De dödas strand
3. Den mörka staden

2 kommentarer:

  1. […] De dödas strand av Carrie Ryan 37. The Body Finder av Kimberly Derting 38. Springfloden av Cilla & Rolf […]

    SvaraRadera
  2. […] böcker i serien: 1. De vassa tändernas skog 2. De dödas strand 3. Den mörka […]

    SvaraRadera