30 maj 2013

Klassiker

tumblr_mfnwtefVmn1revjd0o1_500_large

(weheartit)


Jag måste erkänna att jag har läst väldigt lite klassiker i mitt liv, så nu känner jag att det är dags att jag börjar läsa de klassiker som finns där ute i världen. Nu behöver jag er hjälp! Vilka klassiker kan ni rekommendera? Vilka ska man helst ha läst redan? Jag tänker fylla på utöver här i listan och ha det som en liten utmaning att läsa en klassiker i månaden.

Charlotte Brontë
Jane Eyre

Emily Brontë
Svindlande höjder

F. Scott Fitzgerald
The Great Gatsby

George Orwell
1984

Jane Austen
Stolthet och fördomar
Emma
Övertalning

Selma Lagerlöf

Sigrid Undset
böckerna om Kristin Lavransdotter


Wilhelm Moberg
Invandrarna
Nybyggarna
Sista brevet till Sverige

11 kommentarer:

 1. Jane Austens böcker är ju alla läsvärda. Sen Emily Brontës "Wuthering heights!/ Svindlande höjder är en bok jag är mycket förtjust i. Sigrid Undsets böcker om Kristin Lavransdotter är ju klassiker. Någon Selma Lagerlöf kan man också ta med i samlingen.

  SvaraRadera
 2. The Great Gatsby! Brukar inte tycka om klassiker, men älskade den :D

  SvaraRadera
 3. The Great Gatsby är den bästa jag läst än så länge!

  SvaraRadera
 4. En som jag ännu inte läst, men som har stått på min läslista huuuur länge som helst är Jane Eyre! Måste verkligen ta tag i den snart ;)

  SvaraRadera
 5. Åh, men då måste jag ju ta och läsa den då. Den går väl på bio nu också..eller har gjort det? *hänger inte med*

  SvaraRadera
 6. Den hamnar definitivt med på listan då :)

  SvaraRadera
 7. Ja, där kom ju en hel del. Tack för tipsen! :)

  SvaraRadera
 8. Åh, den här boken har jag tittat på flera gånger i bokhandeln (omslaget är så fint på pocketen från 2011), men aldrig köpt hem. Kanske det får bli den nästa gång jag är där :)

  SvaraRadera
 9. Också tänkt att jag ska försöka läsa lite fler klassiker, jag har läst alldeles för få böcker man borde läsa men jag brukar sällan gilla klassikerna så det känns lite motigt ;)

  SvaraRadera
 10. Jag har knappt läst några klassiker så jag hoppas att jag så småningom kommer in i att börja läsa klassiker lite mer :)

  SvaraRadera
 11. […] hösten började. Boktolvan läste jag 6 av 12 författare. Författarfemman läste jag 3 av 5. Av klassikerna läste jag inte en enda och Tre på tre läste jag bara en utav tre. Läs-a-loten som var nu under […]

  SvaraRadera