24 maj 2013

Höstnyheter från Modernista

Dags för lite höstnyheter som jag ser fram emot att läsa, den här gången från Modernista (pinterest).

17951450Drömgångaren av Samantha Shannon
Originaltitel: The Bone Season
Serie: Bone Season #1
Utkommer: September 2013

Det är år 2059. Flera av världens största städer kontrolleras av en säkerhetsstyrka vid namn Scion.

Paige Mahoney arbetar i den kriminella undre världen i Scion London, där hon ingår i en hemlig cell. Hon utför ett ovanligt arbete: Hon söker information genom att bryta sig in i andra människors psyken. Paige är en drömgångare, och i den här världen begår sådana som hon ett brott bara genom att andas.

Men när Paige grips och sätts i fängelse, möter hon en kraft som är ännu mer skrämmande än Scion. Fängelset är en hel stad, Oxford, som står under under kontroll av en mäktig, utomjordisk ras. Dessa varelser, rafaimerna, sätter stort värde på Paige och andra synska - som soldater till sin armé

Paige tilldelas en refaim, Warden. Han är hennes mästare - och naturliga fiende. Men om hon ska kunna återfå sin frihet måste Paige nästla sig in i Wardens psyke och försöka lista ut hans gåtfulla motiv.

Drömgångaren är första boken i en serie (Bone Season/Scion) på sju böcker. Jag tycker handlingen låter spännande med världen som de lever i och att huvudkaraktären kan bryta sig in i andra människors psyken. Längtar redan tills jag får börja läsa den!

(goodreads) Adlibris | Bokus | Bokia

___________________________________________________________________________________________________________

17951460Kyss mig först av Lottie Moggach
Originaltitel: Kiss Me First
Serie: -
Utkommer: Oktober 2013

När Leila upptäcker sajten Red Pill känner hon att hon äntligen har hittat människor som förstår henne. Hon är en ung kvinna som haft en skyddad uppväxt tillsammans med sin mamma, och hon har ofta haft svårt att få kontakt med flickorna i skolan.

Men på Red Pill, ett chatforum för moraliska diskussioner, blommar Leila ut och imponerar på sajtens grundare, en lysande och undflyende man vid namn Adrian.

Leila blir upprymd när Adrian ber att få träffa henne och smickrad när han erbjuder henne att delta i »Projekt Tess«. Tess är en kvinna som Leila antagligen aldrig skulle ha träffat i verkliga livet. Hon är vacker, urban, smart och sargad.

Medan Leila och Tess mailar, chattar och pratar över Skype, blir Leila alltmer indragen i Tess värld och steg för steg lär hon sig allt, in i minsta detalj, om henne snart måste hon nämligen bli Tess

»Moggachs imponerande debut är en gripande psykologisk thriller, desto mer oroväckande för sitt fullt tänkbara händelseförlopp. En mycket njutbar läsupplevelse.« PUBLISHERS WEEKLY

»Kyss mig först är ett mörkt, oroande och knivskarpt utforskande av hur internetåldern förvandlar våra föreställningar om verklighet och identitet.« TANA FRENCH, författare till Till skogs och Okänt offer

Ja, mer behövs inte säga. Publishers weekly och Tana Frenchs kommentar om boken fick mig direkt intresserad.

(goodreads) Adlibris | Bokus | Bokia

___________________________________________________________________________________________________________

17951497Insurgent av Veronica Roth
Originaltitel: Insurgent
Serie: Divergent #2
Utkommer: September 2013

Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.

Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.

Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

Jag har fortfarande inte läst första boken i trilogin (jag ska göra det så snart som möjligt bara jag får tag på den), men man kan ju ändå se fram emot andra boken ;) Känns som om man är sista personen som ännu inte har läst Divergent.

(goodreads) Adlibris | Bokus | Bokia

___________________________________________________________________________________________________________

17951472Kvinnan i svart av Susan Hill
Originaltitel: The Woman in Black
Serie: -
Utkommer: November 2013

Arthur Kipps är en ung advokat som har rest norr om London till Eel Marsh House för att gå på mrs Alice Drablows begravning och samtidigt reda ut hennes affärer.

Arthur förväntar sig en rad rutinmässiga formaliteter, men dras i stället in i en virvel av mardrömslika händelser och hemligheter: den gungande stolen i den övergivna barnkammaren, det kusliga ljudet av en hästvagn om natten, ett barns skrik i dimman, och otäckast av allt - och för Kripps också det mest tragiska - Kvinnan i svart.

Kvinnan i svart är en av de senaste decenniernas givna klassiker i skräckgenren: en djupt atmosfärisk och spännande roman, som bevisar att spökhistorien fortfarande är vid liv.

Lite skräckromaner är aldrig fel, passar perfekt till mörka november kvällar. Ryser redan bara jag läser handlingen och ser framför mig efter att ha sett trailern till filmen (trailer).

(goodreads) Adlibris | Bokus | Bokia

___________________________________________________________________________________________________________

17951429Gone girl av Gillian Flynn
Originaltitel: Gone Girl
Serie: -
Utkommer: Augusti 2013

Nick och Amy Dunne har varit gifta i fem år. De har börjat om på nytt i en trygg småstad i Missouri. Men på deras bröllopsdag försvinner Amy spårlöst. I parets villa finns tydliga spår efter en kamp på liv och död.

Misstankar faller snabbt på den äkta mannen, som bedyrar sin oskuld och gör allt för att få polis, medier och omvärld på andra spår. Samtidigt ger Amys flera år gamla dagbok en bild av Nick som börjat bli allt annat än trevlig.

Men är han verkligen en mördare? Och å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy Dunne någonstans?

Jag har faktiskt läst en bok av Linwood Barclay (Vilseledd) som påminner lite om den här beskrivningen ovan. Men inget emot det för jag ser ändå fram emot att läsa Gone Girl.

(goodreads) Adlibris | Bokus | Bokia

___________________________________________________________________________________________________________

Även S.J Boltons tredje bok, Odödlig, om Lacey Flint är jag sugen på att läsa, men har inte hunnit läsa de två första böckerna än så jag satte inte med den här. Fler höstböcker kan man hitta här och även pocketböcker som kommer ut i höst här.

Hittar ni något ni vill läsa här ovan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar